Ga naar de inhoud
Life

Bieroorlog zet door: AB InBev biedt 95 miljard voor SABMiller

De nummer één van de bierwereld heeft 43,50 britse pond over per aandeel voor de nummer twee

Anheuser-Busch InBev biedt meer geld voor bierbrouwer SABMiller. De nummer één van de bierwereld heeft 43,50 britse pond over per aandeel voor de nummer twee. Dat is zo'n 1,25 pond hoger dan het vorige bod.

Eerder gingen er al geruchten over een hoger bod voor het moederbedrijf van Grolsch. Omgerekend komt de waarde van SABMiller nu neer op zo’n 95 miljard euro.

Vorige week sloeg SABMiller een overnamebod van de concurrent keihard af. Dit tot verbazing van AB InBev dat 44 procent meer bood dan de koers op 14 september.

Aan het huidige bod is wel één grote nieuwe voorwaarde verbonden: grootaandeelhouders Altria en BevCo moeten verplicht hun aandelen in cash laten uitbetalen. De andere aandeelhouders kunnen daar ook voor kiezen.

45 pond per aandeel
Het eerdere bod van AB InBev bedroeg omgerekend 92 miljard euro. SABMiller zou pas willen praten bij een bod van 45 pond per aandeel, wat neer zou komen op ruim 99 miljard euro.

Het overnamebod wordt gesteund door aandeelhouder Altria, dat een belang van 27 procent in de brouwer heeft. Drie andere grootaandeelhouders van AB InBev vinden dat SABMiller meer waard is. Zij deden eerder het verzoek bij het bestuur om een hogere prijs te vragen.