Ga naar de inhoud
Carrière

Gorter toch geen risicodirecteur bij de Rabobank (maar waarom?)

In september werd het nog enthousiast aangekondigd: Carin Gorter zou de nieuwe chief risk officer (risicodirecteur) van de Rabobank worden. Maar de topvrouw heeft haar kandidatuur onverwacht ingetrokken. Ze vindt zichzelf niet geschikt genoeg, zo luidt de officiële verklaring.

"Gaandeweg de procedure heb ik na een zorgvuldige afweging moeten vaststellen dat het profiel van de functie in onvoldoende mate aansluit bij mijn specifieke deskundigheid," aldus Gorter.

Reden
Carin Gorter was enkele maanden geleden al voorgedragen voor de bestuursfunctie, maar haar benoeming moest nog worden goedgekeurd door de toezichthouders. Reden voor veel speculatie op Twitter over de mogelijkheid dat deze beslissing om een andere reden genomen is. Hoewel de goedkeuring door de toezichthouders volgens de voorzitter van de RvC, Wout Dekker, 'ieder moment verwacht werd'.  

Voor deze voordracht bij de Rabobank deed Carin Gorter (1963) veel ervaring op in de top van het bankwezen. Ze was eerder al eens in dienst van Rabobank en werkte in verschillende functies voor ABN Amro. De laatste jaren vervulde Gorter diverse commissariaten in de financiële sector, onder meer bij de ING Groep.

Vacature
​Rabobank zoekt voorlopig verder naar een nieuwe risicodirecteur. Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer zal de taken die horen bij deze functie voorlopig waarnemen. De eveneens in september aangekondigde benoeming van Bas Brouwers als nieuwe financieel directeur gaat wel door. Hij begint op 1 januari met zijn nieuwe baan.

Bron: RTL Z / ANP