Carrière

Google koopt Nederlandse app, maar alleen voor de makers ervan

19 februari 2016 16:02 Aangepast: 01 augustus 2017 09:00

De geavanceerde chatapp Pie, in 2013 gelanceerd door de Nederlanders Thijs Jacobs en Pieter Walraven, is gekocht door Google. Opmerkelijk: Google gaat niet voor app zelf, die wordt op 2 maart gekilled, maar voor het team van 9 werknemers.

Zij treden in dienst bij Google. De Nederlanders die werken vanuit Singapore reageren opgetogen op Twitter: The Pie team is joining Google! Pie is een gratis en simpel te bedienen chatapp voor teams binnen bedrijven. De app helpt teams te communiceren zonder email en kreeg in 2014 nog een financiering binnen van 1,2 miljoen dollar. 

Hoeveel Google heeft betaald voor Pie is niet bekend gemaakt. Op een blog van het bedrijf is te lezen dat het de werknemers gaat gebruiken voor het opzetten van het eerste ontwikkelteam in Zuid-Oost Azië. De werknemers van Pie moet de komende dagen al voor een kick-start zorgen van het team.

​Zuid-Oost Azië in trek
In het werelddeel gebruiken de meeste mensen geen computer, maar een goedkope smartphone om te internetten. Er is echter weinig content in de lokale talen beschikbaar en het duurt eeuwen (oke, letterlijk: minuten) om een pagina te laden. "Dat is geen gemakkelijk probleem om op te lossen, maar we zouden graag beter ons best doen. Daarom richten we een nieuw ontwikkelteam op in Singapore. Zo kunnen we de volgende miljard gebruikers die voor het eerst online komen, beter helpen." 

Walraven zegt over werken in Azië op CNBC: "In Singapore is het de laatste tijd makkelijker om een startup te beginnen. Pie heeft goede werknemers binnengehaald van andere, al bestaande, startups." 

​Carrière Walraven
Walraven leefde voor zijn periode in Singapore ook al drie jaar in Beijing, China, "maar daar is het opzetten van een bedrijf moeilijker. In Singapore is het opzetten van een start-up makkelijk, binnen een uur heb je dat digitaal voor elkaar. Ook funding is gemakkelijk in Singapore."

Zuid-Oost Azië is tegenwoordig zeer aantrekkelijk voor hightech bedrijven. Iedereen heeft nu een mobieltje en ook de internetpenetratie is groot. Walraven, een Amsterdammer opgeleid op de UvA en aan de VU, is volgens z'n profiel op Linkedin nu Product Manager bij Google. Ook z'n maatje Thijs Jacobs heeft inmiddels die functietitel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore