Life

Ook Amerikaanse beleggers verwachten veel van de ECB

09 maart 2016 22:22 Aangepast: 01 augustus 2017 04:00
Beeld © ANP

De aandelenhandelaren in New York kijken met vertrouwen naar de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) morgen in Frankfurt. De beurs op Wall Street sloot vandaag flink hoger.

De Dow-Jonesindex, de bredere S&P 500 en de technologiegraadmeter Nasdaq wonnen tot 0,6 procent. Net als de Europeanen kijken ook de Amerikaanse beleggers echt uit naar de vergadering van de ECB, waar donderdag naar verwachting nieuwe stappen worden gezet in de strijd tegen de lage inflatie. Gezien de afzwakkende economische groei en de prijsdalingen in de eurolanden lijkt de ECB volgens kenners niet onder nieuwe maatregelen uit te kunnen.

Hoe ver trapt Draghi het gaspedaal in en is dat verstandig, vragen economen zich af.

Grondstoffen en olie
Grondstofbedrijven herstelden van de stevige verliezen op dinsdag. Toen zette met name tegenvallende exportcijfers uit China de koersen in beweging. Olieconcern Chevron won 4,6 procent. Ook raffinaderij Tesoro (plus 5,4 procent) en grondstoffenhandelaar Freeport McMoRan (plus 5,7 procent) behoorden tot de winnaars.

De stijgende olieprijzen gaven de grondstofbedrijven een zetje in de rug. Uit gegevens van overheidsdienst EIA bleek dat de olievoorraden sterker waren gedaald dan verwacht. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 4,9 procent naar 38,28 dollar. Brentolie werd 3,2 procent duurder en kostte 40,93 dollar per vat.

Amazon, dat plannen heeft voor een eigen luchtvrachtvloot, verloor 0,1 procent. De internethandelaar tekende een leaseovereenkomst met Air Transport Service Group (ATSG) voor twintig vrachtvliegtuigen. Als onderdeel van de overeenkomst kan Amazon de komende vijf jaar een belang te nemen van 19,9 procent in ATSG, dat zijn beurswaarde krap 17 procent zag stijgen.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van