Life

Duurste huis ter wereld: 270 miljoen euro

22 december 2015 14:28 Aangepast: 28 december 2018 11:00
Voel je Lodewijk de Veertiende in het nieuwe paleis. Beeld © Getty

Het kasteel in de stijl van de 'Zonnekoning' (l'État c'ést moi) stond drie jaar leeg, in afwachting van een koper. Maar nu heeft een anonieme koper uit het Midden-Oosten er 270 miljoen euro voor betaald.

Het paleisje ademt de sfeer van Lodewijk de Veertiende, de Zonnekoning, maar het is gloednieuw. Het werd in drie jaar gebouwd, in de buurt van Versailles, waar ooit de Franse koningen resideerden. Vandaar waarschijnlijk het ontwerp.

De 270 miljoen euro die ervoor is betaald maakt het tot het duurste gebouw ter wereld dat is verkocht. Er zijn wel duurdere woningen, maar die zijn niet recent verkocht. Het pand in zeventiende eeuwse stijl heeft een binnen- en een buiten-zwembad, een privé-bioscoop, een squashbaan, twee balzalen, een nachtclub plus tien slaapkamers, een grote receptie, een bibliotheek, een wijnkelder voor 3000 flessen en een 'meditatiekamer'. Die meditatiekamer heeft rondom een aquarium met steuren (bekend van kaviaar).

In totaal is het kasteel ruim 4600 vierkante meter. Dat is net zoveel als 35 gewone huizen.

Om het gebouw is een flinke tuin. Het totale terrein is 23 hectare, oftewel 230.000 vierkante meter. In een Vinexwijk zouden daar al gauw meer dan 900 huizen op kunnen worden gebouwd (zonder rekening te houden met straten en trottoirs).

Er zitten 13 verschillende soorten marmer in het kasteel. Op de boekenplanken staan 60 vierkante meter aan in leer-gebonden boeken. Je hoeft je dus niet te vervelen.

Voor inbrekers hoef je niet bang te zijn, 40 camera's houden een oogje in het zeil. Omdat ze verbonden zijn met internet kun je ook vanaf je andere huizen in de gaten houden of er geen rare dingen gebeuren.

Wil je zien hoe het paleisje er uit ziet? Bekijk deze video

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van