Personal finance

Huwelijk ING en NN wordt definitief ontbonden

14 april 2016 20:33 Aangepast: 14 april 2016 21:32

ING verkoopt vrijdag haar laatste 45 miljoen aandelen NN. Voor 1,4 miljard euro worden ze aan grote beleggers verkocht. Het samenz ijn van ING en Nationale Nederlanden is daarmee definitief ten einde.

Ooit leek het zo'n succesvolle combi te zijn. Een samengaan van de banken ING, Postbank en de verzekeraar Nationale Nederlanden, maar de kredietcrisis gooide roet in het eten. Eén van de voorwaarden voor de redding van de ING Groep in 2009 was de ontbinding van het financiële conglomeraat. Nederland mocht van Europa wel miljarden euro's in ING stoppen als het bedrijf maar zou worden opgesplitst. Dan was de staatssteun geen concurrentievervalsing. Het financiële concern werd gedwongen al zijn verzekeringsactiviteiten af te splitsen.

Dure scheiding levert miljarden op
Vrijdag wordt de scheiding definitief. ING verkoopt dan de resterende 45,7 miljoen aandelen NN die ze nog bezit. Tegen de huidige beurskoers van 30,70 euro is het pakket ruim 1,4 miljard euro waard. ING had nog een belang van 14 procent in NN.

De aandelen worden verkocht aan institutionele beleggers, die mogen bieden op de aandelen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald bij het sluiten van de veiling. Dat is uiterlijk vrijdag om 17:30 uur bij het dichtgaan van de beurs in Amsterdam. Als het morgen hard gaat, dan kan ING de veiling ook eerder sluiten.

ING verkleinde zijn belang in NN, dat in juli 2014 al deels naar de beurs werd gebracht, afgelopen tijd steeds een beetje verder. 

NN en ING zijn nu allebei afzonderlijk genoteerd in de Amsterdamse AEX-index. NN is 10 miljard euro waard. Voormalig moeder ING zelfs 50 miljard euro.

 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van