Life

'Instap-Tesla' kost maar 500 dollar

16 februari 2016 13:29 Aangepast: 01 augustus 2017 10:00

Terwijl we wachten op de Tesla Model 3 die 35.000 euro kost, duikt er plotseling een nieuw 'instapmodel' op. Voor 500 dollar heb je al de speelgoedversie.

Het nieuwste product van Tesla is letterlijk en figuurlijk een instapmodel. Gebaseerd op de Model S, mist deze auto een paar stoelen en een deel van het dak, waardoor het eenvoudiger is in de eenzitter te stappen. De speelgoedversie van de Tesla Model S wordt gemaakt door Radio Flyer (van de beroemde fietsjes en karren).

Hij wordt net als de Model S aangedreven door een elektrische motor. De accu is net als in de volwassen versie een lithium-ion, wat er voor zorgt dat de batterij langer meegaat en ook opgeladen kan worden voordat hij leeg is. Laden kan binnen drie uur. Niet echt 'supercharger'-snelheden, maar flink rapper dan de concurrentie. De accu zit dit keer niet in de bodem verwerkt, maar in de achterbak en is verwisselbaar. 

De koplampen, 'frunk' (bagageruimte onder de motorkap) en laadaansluiting zijn overgenomen van het origineel. Voor de 'turbine' lichtmetalen velgen moet je bij de grote broer flink bijbetalen, maar zitten standaard op deze accu-auto (al zijn ze een paar inch kleiner). Het enorme touchscreen ontbreekt, maar gelukkig is er wel een soundsystem.

Ach, waren we nog maar een jaartje of acht!

In Bright TV zag je gisteravond onze reportage vanuit de Tesla-fabriek in Californië.

Voor meer gadgets voor kinderen: zie onze nieuwe Bright Kids-sectie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van