Carrière

Harvard straft geheime exclusieve mannenclubs

07 mei 2016 16:33 Aangepast: 07 mei 2016 16:59
Beeld © Getty

Slecht nieuws voor de leden van de veelal uit één geslacht bestaande elite-genootschappen van Harvard. De universiteit straft hen met een aantal stevige maatregelen.

De zogeheten final clubs op Harvard, eeuwenoude exclusieve groepjes die bekend staat om hun privileges, krijgen een flinke tik te verwerken van Harvard-president Drew Faust. Zij kondigt aan dat studenten die lid zijn in de toekomst geen leidinggevende posities mogen innemen op de universiteit en ook geen aanvoerder meer mogen zijn van sportteams, schrijft Quartz.

Faust maakt bovendien ook een einde aan de aanbevelingen die de universiteit hen geeft voor belangrijke en felbegeerde studiebeurzen. Het besluit is daarmee geen verbod maar wel de doodsteek voor leden van de besloten studentenclubs. De maatregelen gaan gelden voor de lichting studenten die starten in 2017. 

Ongewenst seksueel contact
De clubs worden al langer beschuldigd van elitair gedrag en het bijdragen aan een cultuur van van aanranding op de campus. De kritiek is versterkt door een rapport dat in maart uitkwam waarin melding wordt gemaakt van structureel ongewenst seksueel contact van vrouwelijke studenten. Niet veel later pareerde de 225-jaar oude en volledig mannelijke Porcellian Club​ deze bevindingen met een eigen onderzoek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore