Ga naar de inhoud
Life

'ING doet het beter dan andere Europese banken'

De winst van ING is met 30 procent gezakt en toch waren beleggers vandaag nog enthousiast over het aandeel van de Nederlandse bank.

Er kwam namelijk ook goed nieuws naar voren uit de cijfers van ING. De leningportefeuille van ING groeit en daar maakt de bank ook nog meer marge op, vertelt beurscommentator Hans de Geus. "Dat vinden we als consument natuurlijk niet fijn. Dat is belang dat aandeelhouders hebben; die willen graag zo veel mogelijk winst."

Flinke aderlating
Het aandeel ING staat nu rond de 10 euro. Voor de crisis stond het nog rond de 35 euro, vertelt de Geus. Een flinke aderlating en toch doet de bank het stukken beter dan Europese collega’s. "Als je ze afzet tegen de bankensector krijg je dit beeld (zie afbeelding boven, red). En dan zie je dat ING het sinds de crisis gewoon 2 keer zo goed heeft gedaan."

Daar moet wel een kanttekening bij geplaatst worden, geeft de Geus toe. "Zij kwamen van heel diep. Ze hadden natuurlijk al die slechte leningen op de boeken, hebben een tijdje op hun gat gelegen en krabbelen dan wat op. En dan lijkt het herstel extra hard."  

 

Bron: RTL Z