Ga naar de inhoud
Niet langer nul procent

Ook ING en ABN Amro verhogen de spaarrente (een klein beetje)

Je krijgt weer een beetje rente op je spaarrekening. Beeld © ANP/ Hollandse Hoogte / Berlinda van Dam

Als je een spaarrekening hebt bij ING Bank, dan krijg je vanaf 1 december 0,25 procent rente, maar dat geldt wel alleen voor de eerste 10.000 euro. En ook ABN Amro gaat spaarders weer een beetje belonen. Spaarders die minder dan één miljoen euro op hun rekening hebben staan, krijgen een kwart procent rente. Nu geldt nog een nultarief.

Volgens ABN-topman Robert Swaak betekent deze stap dat 'we weer in wat normaler vaarwater komen'.

ING verhoogt de tarieven ook voor spaarders met meer geld. Voor het spaarbedrag tussen de 10.000 euro en 1 miljoen krijg je voortaan 0,15 procent. Deze tarieven gelden voor particuliere klanten.

Nu nog krijg je bij ING precies 0 procent spaarrente. Alleen op een spaarrekening voor kinderen krijg je nu een beetje rente. Volgens ING krijgt straks het grootste deel van de particuliere spaarders rente op hun hele saldo.

Sparen
Lees ook:
Sparen bij Rabobank levert vanaf 1 december weer een heel klein beetje op

ING Bank gaat met de rentestap Rabobank achterna. De bank verhoogde onlangs ook de spaarrente, eveneens tot 0,25 procent.

Inflatie

Banken zijn de rentes aan het verhogen, omdat de centrale banken de rentes opvoeren in hun strijd tegen de hoge inflatie.

Maar met een inflatie van 14,5 procent (in september) ga je er met je spaargeld in feite nog flink op achteruit. De koopkracht daalt immers, daar weegt een beetje rente in de verste verte niet tegenop.

Zakelijke klanten

ING trekt ook de spaartarieven voor zakelijke klanten op, al krijgen zij wat minder rente: 0,2 procent tot de eerste 25.000 euro en op het meerdere tot 10 miljoen euro 0,15 procent.

ECB
Lees ook:
ECB verhoogt rente met 0,75 procentpunt, dit zijn de gevolgen