Ga naar de inhoud
145 euro aan boodschappen

Stelende supermarktmedewerker moet baas 3000 euro betalen

Gestolen boodschappen vallen duur uit. Beeld © ANP

Een Limburgse supermarktmedewerker is zijn baan kwijtgeraakt omdat hij voor 145 euro boodschappen meenam zonder af te rekenen. Daarnaast moet hij zijn werkgever bijna 3000 euro schadevergoeding betalen.

Dat blijkt uit een gisteren openbaar geworden uitspraak van de kantonrechter in Roermond.

Ontslag

De 32-jarige man werkte sinds 2009 als verkoopmedewerker voor een supermarkt in Beek. In maart werd hij op staande voet ontslagen, nadat zijn werkgever op camerabeelden had gezien dat hij twee keer boodschappen had meegenomen zonder daarvoor te betalen.

Ontslagzaken
Lees ook:
Ontslagzaken in 2021: van kus voor collega tot verkeerde crematie

De werknemer protesteerde tegen het ontslag. Hij stelde dat hij de boodschappen niet had afgerekend omdat hij erachter was gekomen dat hij corona had en zijn collega's niet wilde besmetten. De man beweerde dat hij de boodschappen achteraf had willen afrekenen, en betaalde de supermarkt alsnog 145 euro.

Gehakt

De werkgever nam daarmee geen genoegen en stapte naar de rechter om te laten vaststellen dat het ontslag op staande voet terecht was. Met succes, want de kantonrechter in Roermond maakte gehakt van de verklaring van de medewerker.

Zo wees de kantonrechter erop dat de medewerker op maandag 14 maart voor het eerst boodschappen had meegenomen zonder te betalen. Dat hij collega's niet met corona had willen besmetten, valt moeilijk te rijmen met het feit dat hij een dag later weer aan het werk ging. Op donderdag nam hij opnieuw boodschappen mee.

Ook wordt de verklaring van de man volgens de kantonrechter ondergraven doordat hij zijn werkgever niet meteen op de hoogte stelde van het meenemen van de boodschappen, en die artikelen pas betaalde na ontdekt te zijn.

3000 euro schadevergoeding

Daarom gaf de kantonrechter groen licht voor het ontslag op staande voet. Maar daarmee is het nog niet gedaan voor de medewerker. Het supermarktbedrijf eiste voor de rechter namelijk ook nog een zogenoemde 'gefixeerde schadevergoeding'.

Bij een terecht ontslag op staande voet kan een werkgever een schadevergoeding van de ontslagen werknemer eisen, ter grootte van diens loon tijdens de opzegtermijn.

In dit geval wees de kantonrechter die eis toe. Dat betekent dat de stelende supermarktmedewerker zijn ex-baas een schadevergoeding van 2922 euro moet betalen.

Diefstal
Lees ook:
Diefstal parfum kost verkoopster ICI Paris baan en 4200 euro
Dit is een artikel van