Ga naar de inhoud
Nu nog 2 euro

FNV wil verhoging thuiswerkvergoeding naar 6 euro per dag

Een dagje aan de keukentafel werken is voor veel mensen geen bijzonderheid meer. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Richard Brocken

De onbelaste thuiswerkvergoeding zou van 2 euro per dag verhoogd moeten worden naar 6 euro per dag. De vakbond FNV pleit hiervoor. De FNV vindt dat een werknemer niet zelf zou moeten betalen om zijn werk te kunnen doen.

In maart 2022 kwam budgetvoorlichtingsorganisatie Nibud met een berekening dat de onbelaste thuiswerkvergoeding van 2 euro te laag is, die zou eigenlijk naar 3 euro moeten om kostendekkend te zijn.

Thuiswerken
Lees ook:
Thuiswerken kost je deze winter al snel honderden euro's extra

De FNV ziet dat sinds maart de energieprijzen inmiddels zijn verdubbeld, maar ook de prijs van koffie is flink gestegen. Daarom pleit de grootste vakbond voor een verhoging van de thuiswerkvergoeding naar 6 euro per dag.

Dat bedrag zou onbelast moeten zijn, dus die 6 euro zou de werknemer netto moeten ontvangen.

2 euro thuiswerkvergoeding is nu onbelast

De overheid heeft op 1 januari 2022 besloten er over een thuiswerkvergoeding van maximaal 2 euro per dag geen belasting betaald hoeft te worden. Een hogere thuiswerkvergoeding is dus wel mogelijk, maar daar moet de werkgever dan wel belasting over betalen. 

Wat is goedkoper: thuiswerken en stoken of naar kantoor op dure benzine?

02:53