Ga naar de inhoud
Van onze partner SkillsTown

Alsjeblieft: duizend euro om kosteloos een online opleiding te volgen. Welke kies jij?

Beeld © iStock

Op 1 september stelt de overheid weer nieuw STAP-budget beschikbaar. Iedereen die dat wil kan hier €1000,- van claimen om te gebruiken voor scholing. Online opleider SkillsTown biedt tien opleidingen aan, van sales tot snellezen, die je dankzij dit STAP-budget geheel kosteloos kunt volgen.

Jezelf ontwikkelen en nieuwe dingen leren is belangrijker dan ooit. Om je positie op de arbeidsmarkt te verstevigen, maar zeker ook om je werk leuk en uitdagend te houden. Toch maken een druk (gezins)leven of beperkte financiële middelen dat die interessante cursus of opleiding bij de meeste mensen ergens onderaan op hun to do-list eindigt. Om dit te doorbreken biedt de overheid regelmatig een grote pot met geld voor scholing aan: het STAP-budget. Iedere Nederlander die dat wil kan via deze subsidieregeling €1000,- scholingsbudget krijgen, om dit vervolgens te besteden aan een online opleiding of coachingstraject.

Op donderdag 1 september wordt er weer nieuw STAP-budget vrijgegeven. Voorgaande keren was de pot binnen tweeënhalf uur leeg, dus mocht je gebruik van de regeling willen maken, dan moet je er snel bij zijn.

Van sales tot snellezen

Online opleider SkillsTown helpt je graag een handje bij het kiezen van een passende opleiding voor jou. Tien van hun top-opleidingen kan je met behulp van de subsidieregeling geheel kosteloos volgen. Deze opleidingen variëren van leidinggeven en sales tot snellezen en jezelf presenteren. Matthijs Akkenaar is directeur bij SkillsTown Connect en vertelt je graag meer over de verschillende opleidingen.

Managementopleidingen

Van de tien geselecteerde opleidingen gaan er vier over leidinggeven. Akkenaar: “De online MBE (Management Business Education) is bijvoorbeeld de ideale kennismaking met de wereld van management, business en leiderschap voor (startende) managers. Uniek aan de opleiding is de combinatie van persoonlijke ontwikkeling enerzijds en zakelijk en strategisch denken anderzijds.” Deze opleiding wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden.

De opleiding Word een top-manager richt zich ook op leidinggevenden, en besteed extra aandacht aan leidinggeven in het huidige post pandemie-tijdperk. Akkenaar: “Want hoe geef je effectief leiding terwijl je team grotendeels thuiswerkt? Hoe houd je je medewerkers op afstand fit en vitaal? En hoe maak je nieuw talent onderdeel van je organisatie nu alles de afgelopen jaren zo veranderd is?”

Dan is er nog een managementopleiding speciaal gericht op vrouwelijke leidinggevenden: “In deze opleiding krijg je concrete handvatten om jezelf te positioneren als vrouwelijke leider steviger te positioneren binnen je organisatie.”

Dit
Lees ook:
Dit is hét moment voor een carrièreswitch

Sales en ondernemen

De opleiding Word een hunter richt zich op sales- en accountmanagers en besteed onder andere aandacht aan het omzetten van klantfocus in conversie, onderhandelen en klantenbinding. Ben jij ondernemer of wil je dat worden? Dan is de opleiding Succesvol ondernemen kun je leren wellicht iets voor jou. Deze opleiding wordt (deels) gegeven door ras-ondernemer en Skillstown-oprichter Hans Schuurman. “Ondernemers of toekomstige ondernemers krijgen tijdens deze opleiding praktische tips om hun idee van concept tot realiteit te brengen en hun persoonlijke missie te realiseren.”

E-learning en vitaliteit

Deze twee opleidingen zijn vooral gericht op HR-professionals. “De opleiding Word een online learning expert reikt methodes aan medewerkers in de ‘leerstand’ te krijgen en bij te dragen aan de ontwikkeling naar een lerende omgeving. Tijdens de opleiding Word een vitaliteit expert krijgen HR-professionals tools aangereikt om de vitaliteit van medewerkers te verhogen.”

5
Lees ook:
5 tips om succesvol te ondernemen

Snellezen en presenteren

Tot slot twee opleidingen die voor vrijwel alle branches en functies waardevol zijn. Akkenaar: “In de opleiding Snellezen en productief werken leer je de beste technieken uit snellezen, productief werken, geheugentraining en performancegericht werken om zo grip te krijgen op de toenemende stroom aan informatie die je te verwerken krijgt op een (werk)dag.”

De opleiding Spreken voor groepen is voor iedereen die wel eens een praatje moet houden of een idee moet pitchen, of dat nu voor collega’s of voor klanten is. “In deze opleiding leer je ontspannen voor een groep staan en je boodschap effectief en overtuigend over te brengen.“

Blended onderwijsvorm

Alle genoemde opleidingen zijn blended opleidingen. Akkenaar: “Dit houdt in dat ze uit een combinatie van e-learning en praktijk bestaan. Het e-learning gedeelte kun je in je eigen tempo doen, waar en wanneer je maar wilt. Het praktijk-gedeelte bestaat uit één of enkele dagdelen waarop je samen komt met andere deelnemers aan de opleiding. Vaak is dit de afsluiting van je opleiding.”

Deze combinatie van e-learning en praktijk wordt door deelnemers als groot voordeel gezien, vertelt Akkenaar: “We horen terug dat de opleiding op deze manier goed te combineren is met een druk werk- en gezinsleven, en dat je door het praktijkgedeelte toch kennis en ervaring met andere deelnemers kan delen. Het beste van twee werelden dus.”

Gezamenlijk inschrijfmoment op 1 september

Twijfel je welke opleiding het meest geschikt voor jou is of kun je wel wat hulp gebruiken bij het inschrijven voor de STAP-subsidie? Meld je dan aan voor het gezamenlijke inschrijfmoment dat SkillsTown op 1 september om 9u30 op drie verschillende locaties in Nederland organiseert. Hier staan verschillende experts klaar om je te helpen waar nodig. Lukt het je niet om naar het inschrijfmoment te gaan, lees dan online de verschillende stappen die je moet doorlopen om je STAP-budget te claimen.

Geïnspireerd geraakt en zin om een van bovenstaande opleidingen te volgen? Schrijf je dan vóór 31 augustus in bij SkillsTown en zorg dat je op 1 september om 10.00 uur klaar zit om je STAP-budget te claimen. Ga naar de website van SkillsTown om er alles over te lezen en je meteen in te schrijven!

Dit is een artikel van