En geen 83.000 euro

Ontslagen criticaster coronabeleid krijgt haar baan niet terug

18 mei 2022 15:22 Aangepast: 18 mei 2022 15:24
Vaccineren was volgens de zorgmedewerkster vergelijkbaar met genocide. Beeld © ANP

Een zorgmedewerkster die werd ontslagen wegens haar te felle kritiek op de coronamaatregelen van haar werkgever, krijgt haar baan niet terug. Ook krijgt zij geen extra ontslagvergoeding.

De 51-jarige vrouw had een goedbetaalde baan als beleidsmedewerker bij de Nijmeegse zorginstelling De Waalboog. Eind 2020 raakte de relatie met haar werkgever verstoord, nadat zij zich op sociale media uitte als ontkenner van de coronapandemie en felle tegenstander van de maatregelen die het virus moesten beteugelen.

Genocide

Haar werkgever vroeg haar herhaaldelijk daarmee op te houden. Toen de werkneemster dat weigerde, stapte de zorginstelling uiteindelijk naar de rechter om haar te kunnen ontslaan. In augustus gaf de kantonrechter in Arnhem daarvoor groen licht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zorgmedewerkster ontslagen wegens te scherpe kritiek vaccinatiebeleid

De kantonrechter oordeelde destijds dat haar uitlatingen deels onder de vrijheid van meningsuiting vielen. Maar door vaccineren als 'genocide' te bestempelen en de uitvoerders ervan 'oorlogsmisdadigers' te noemen, had zij een grens overschreden.

Baan teruggeëist

Wel moest De Waalboog haar een reguliere ontslagvergoeding van 4800 euro betalen. De vrouw nam daarmee geen genoegen, en ging in hoger beroep. Daarbij eiste zij haar baan terug, of een extra ontslagvergoeding van ruim 83.000 euro.

Uit een vandaag openbaar geworden uitspraak blijkt de voormalige zorgmedewerkster ook die zaak te hebben verloren.

Beledigend

Het gerechtshof in Arnhem oordeelde maandag dat er geen sprake is van een ontoelaatbare inperking van meningsuiting. Een deel van de uitingen van de vrouw was volgens het hof 'emotioneel, veroordelend en beledigend', en droegen niet bij aan het maatschappelijk debat.

Het hof komt daarmee tot de conclusie dat de kantonrechter de arbeidsovereenkomst terecht heeft ontbonden. Omdat de zorginstelling niet verwijtbaar handelde, heeft de vrouw ook geen recht op een extra ontslagvergoeding.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zij werden dit jaar ontslagen om corona: conflicten over mondkapjes en hoesten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van