Opeens duizenden euro's duurder

Forse prijsverhogingen bij verbouwing: dit kun je eraan doen

23 april 2022 09:09 Aangepast: 23 april 2022 10:20
Een tussenmuur wordt weggebroken bij een verbouwing. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

Je hebt eindelijk een aannemer gevonden die tijd heeft om de verbouwing aan je huis te doen, maar later krijg je te horen dat de rekening een stuk hoger uitvalt omdat hout en staal veel duurder zijn geworden. Is dat wel redelijk en wat kun je eraan doen?

"Voor het verhogen van de nok van ons huis, waarmee we meer ruimte krijgen op de bovenste verdieping, gingen we akkoord met de offerte van de aannemer van 33.425 euro", herinnert Patricia Buijs-de Wit zich. "Maar toen deze een jaar later bezig was met plaatsen, rekende hij 7500 euro meer. Ruim 20 procent."

De laatste tijd zijn de prijzen van onder meer hout en metaal flink gestegen, maar er stond niet in de offerte dat de prijzen kunnen worden verhoogd als materialen duurder worden, zegt zij. Toch heeft zij uiteindelijk, met gezonde tegenzin, 4500 euro extra betaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Huiseigenaren verbouwden massaal tijdens coronajaren'

"Hij was immers al begonnen en we waren blij dat iemand het wilde doen", zegt ze, het probleem schetsend waar meer huishoudens mee te maken hebben.

Offerte de helft hoger

Zij is niet de enige die te maken kreeg met hogere prijzen. Zo kregen Alice en Jan Mol een offerte van een aannemer voor het verbouwen van een garage tot een slaapkamer plus badkamer. De kosten zouden rond de 40.000 euro liggen, werd hen via een appje verteld. Vijf maanden later, in oktober vorig jaar, kregen ze te horen dat de prijs op 45.000 euro zou uitkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hardnekkig tekort aan bouwmaterialen zoals hout en staal: 'Dit is niet zomaar voorbij'

Weer twee maanden later bleek de offerte, in de woorden van de aannemer, 'iets duurder' geworden: in totaal 65.000 euro, oftewel bijna de helft meer. Alice en Jan vroegen de aannemer om een specificatie van die forse prijsverhoging, maar die zei hij niet te kunnen geven.

Frappant is dat Alice en Jan zelf de tegels, de wc en de zogeheten sun shower (waarbij je je tijdens een douche ook onderdompelt in infrarood en laag gedoseerd UV-licht) zouden kopen. Ook de vloerverwarming zit niet in de offerte. Dus een prijsstijging van die materialen zou de offerte niet moeten raken. De hogere prijs kan ook niet in het schilderwerk zitten, want dat willen Alice en Jan ook zelf doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kleine verbouwing? Kosten vergunning lopen uiteen van 100 tot 1000 euro

Voor de goede orde: het gaat hier volgens Alice niet om iemand die tijdens corona maar aannemer is geworden. Hij werkt al langer als aannemer, zegt zij.

Materialen flink duurder

Dat bouwmaterialen veel duurder zijn geworden, staat trouwens buiten kijf. Dat blijkt ook uit een overzicht van brancheorganisatie Bouwend Nederland. Zo was de prijs van stalen balken medio maart het drievoudige van negen maanden eerder en vurenhout werd ongeveer twee keer zo duur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zelf je huis verbouwen? Zo pak je dat aan

Maar sommige materialen zijn veel minder in prijs gestegen. Zo bleef volgens dat overzicht de stijging van de prijs van beton vorig jaar achter bij de gemiddelde inflatie. Het hangt dus behoorlijk af van welke materialen nodig zijn voor je verbouwing.

'Reserveer 10 procent voor tegenvallers'

Wat kun je doen om vervelende situaties te voorkomen? Als sprake is van een bindende offerte, dus een vaste prijs, dan geldt die prijs ook, zegt Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis (VEH).

"Maar ook dan kun je een voorbehoud maken voor als materialen duurder worden. Omdat er nu vaak lange wachttijden zijn, staat zo'n voorbehoud er in de offerte waarschijnlijk ook bij."

Verder adviseert hij om bij grote verbouwingen sowieso altijd rekening te houden met tegenvallers. Je bedenkt tijdens een verbouwing altijd wel iets dat je niet hebt begroot, en bij oudere huizen kom je misschien wel iets tegen dat je niet had verwacht, zegt hij.

"Soms kun je een tegenvaller opvangen met goedkopere varianten, maar niet altijd." André de la Porte gaat uit van een percentage van 10 procent voor tegenvallers. Dat kan bijvoorbeeld ook gelden voor keukenapparatuur, want soms zijn mensen maanden bezig met uit te zoeken wat ze willen, en zodra ze willen bestellen, blijkt de prijs verhoogd, zegt hij.

Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis zegt dat de aannemer uitleg moet geven als klanten te maken krijgen met een prijsverhoging. "Je moet ervoor waken dat bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne een vrijbrief wordt om de prijs ongelimiteerd op te schroeven. Niet alle prijzen stijgen."

Maar hij moet toegeven dat het voor een klant moeilijk is om na te gaan of een bepaalde prijs met 10 of met 20 procent is gestegen. Vergelijk een paar offertes en vraag om referenties, of informeer bij vrienden waar de aannemer eerder werkte, raadt André de la Porte aan.

Een rijtjeswoning die wordt verbouwd Een rijtjeswoning die wordt verbouwd

Hij stipt aan dat veel aannemers lokaal of regionaal weren en erg afhankelijk zijn van hun reputatie. "Als je een slechte naam hebt, dan gaat dat vrij snel rond."

'We willen over 10 jaar ook nog werken'

"Met ontevreden klanten schiet je niets op", beaamt Cleo Wansink, die samen met haar man een aannemingsbedrijf heeft. "Het is jammer dat slechte aannemers de markt verpesten, daar baal ik ontzettend van". Ze zegt offertes zo uitgebreid mogelijk te maken en als er meerwerk is, dan geeft ze aan hoeveel tijd het kost. Als klanten akkoord gaan, dan bestelt ze al een deel van de benodigde materialen. 

Wansink zegt het met klanten te bespreken als er plotseling een flinke prijsverhoging is. Soms probeert ze goedkopere alternatieven te vinden. "Ik wil geen 'achterlijke prijzen' rekenen, we willen over tien jaar ook nog aan het werk zijn."

'Met ontevreden klanten schiet je niets op'

Discussies met klanten

Prijsverhogingen voor materialen zijn ook voor aannemers vervelend. In al zijn offertes legt Chris Benschop, eigenaar van een bouw- en aannemingsbedrijf, vast dat de prijs onder voorbehoud is van prijstijgingen van onder meer materialen, vertelt hij.

"Mijn planning loopt tot volgend jaar, maar ik kan niet voor alle klussen die ik nu heb staan nu al de materialen inkopen en ze vervolgens opslaan", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ga je verhuizen of verbouwen? Zo maak je je eigen lichtplan

Laatst kreeg Benschop twee dagen van tevoren van de groothandel te horen dat de prijs van vurenhout met 30 procent omhoog zou gaan. En onlangs had hij een staalconstructie besteld voor 1300 euro, maar twee weken later was dat 1000 euro meer. Dat moet hij dan doorberekenen aan de klant.

Aannemers kunnen dit soort prijsverhogingen niet allemaal voor eigen rekening nemen. Soms leidt dat tot discussies, erkent Benschop. "Dat is niet leuk, want daarvoor zit ik niet in de bouw."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore