Ga naar de inhoud
Vijf slaapkamers, zwembad

Villa Jan des Bouvrie in de verkoop voor bedrag met zeven nullen

De villa van Monique en wijlen Jan des Bouvrie in Naarden. Beeld © Voorma en Walch Makelaars / Funda

De markante villa van Monique en Jan des Bouvrie staat te koop. Geïnteresseerden zullen diep in de buidel moeten tasten, maar krijgen er dan ook 'een uniek object' voor terug. 

De villa van de ruim een jaar geleden overleden ontwerper staat voor het mooie ronde bedrag van 10.000.000 euro te koop op Funda. "Enorm veel geld", erkent makelaar Leslie de Ruiter, die bij Christie's Real Estate ervaring heeft met de verkoop van huizen uit het hogere segment. 

Maar aan de andere kant, vervolgt hij: "Als het huis aan de Côte d'Azur zou staan, bijvoorbeeld bij Saint Tropez, dan praten we over een veelvoud hiervan: 25 miljoen."

En als de villa aan het Vondelpark gestaan zou hebben, 'dan praat je over minimaal het dubbele' van de huidige vraagprijs, aldus de makelaar.

'As good as it gets'

Het huis staat alleen niet in Zuid-Frankrijk of Amsterdam, maar in Naarden. Toch is het wel 'as good as it gets', looft De Ruiter, die niet betrokken is bij de verkoop van het pand. "Wat maakt dit uniek? Uiteraard het ontwerp van de toch wel wereldberoemde Jan des Bouvrie", begint De Ruiter z'n opsomming van pluspunten van het pand.

"En de sfeer: het is bijna een kunstwerk om naar te kijken", vervolgt De Ruiter. Verder is de villa voorzien van 'alles wat je hartje kan begeren'. Zo is er een zwembad, een garage voor zes auto's, vijf slaapkamers en drie badkamers.

Wie een frisse neus wil halen kan dat doen in de tuin van ruim 2 hectare groot. "Als je alleen niet van wit houdt, dan kun je beter op zoek naar een ander huis", lacht de makelaar.

Buitenlandse interesse

Hij denkt dat er ook vanuit het buitenland wel interesse zal zijn, vanwege de 'internationale allure van dit unieke object'. Er zal dan ook voldoende interesse zijn om het huis voor de zomer te verkopen, verwacht De Ruiter. "En dat is snel voor een huis met een vraagprijs met zeven nullen", zegt de makelaar. "Maar dit is zo uniek, zo mooi, dat kom je maar zelden tegen in dit segment." 

Overbieden
Lees ook:
Overbieden slaat door: 1 op de 3 huizen verkocht met halve ton boven de vraagprijs

Het segment waar De Ruiter het over heeft, betekent ook dat wie denkt: 'Leuk, ik wil die villa ook wel even bekijken' waarschijnlijk van een koude kermis zal thuiskomen. Het bezichtigen is alleen voor 'een geprivilegieerd groepje potentiële kopers die zich van tevoren gekwalificeerd hebben', vertelt De Ruiter. 

"Dat kan zijn doordat je de juiste achternaam hebt of in de Quote 500 staat", legt hij uit. Of, als dat niet het geval is, het aanleveren van financiële informatie. "Dat is heel normaal, je moet aannemelijk kunnen maken dat je het huis ook echt kan kopen", aldus De Ruiter.