Ga naar de inhoud
Grote verschillen

Kijk hier bij welk tankstation in jouw provincie je het goedkoopst tankt

Beeld © Patricia Rehe / ANP / Hollandse Hoogte

Het allergoedkoopst tankte je in 2021 bij tankstation Sakko in het Groningse Uithuizen. Maar ook in andere provincies kun je goedkoop de tank volgooien, als je weet waar je zijn moet. Check hier waar dat is.

Volgens een overzicht van Multitankcard, marktleider op gebied van tankpassen, betaalde je bij Sakko in Uithuizen dit jaar van 1 januari tot en met 30 november voor een liter euro95/E10 gemiddeld 1,655 euro.

Dat is flink minder dan de gemiddeld 1,80 euro per liter die je in Nederland in 2021 voor een liter euro95 betaalde. Op een hele tank van 45 liter scheelt dat 6,50 euro. Als je geregeld tankt, dan tikt dat lekker aan.

Ook flink verschil bij E5 en diesel

Ook voor Euro98/E5 en voor diesel zijn er flinke verschillen. Zo betaalde je dit jaar bij Makro in Amsterdam voor een liter E5 gemiddeld 1,82 euro per liter. Dat scheelt een dubbeltje per liter in vergelijking met de 1,92 euro die je volgens Multitankcard gemiddeld in Nederland neerlegde.

Voor diesel was je het goedkoopst uit bij Esso Express Beek, in Gelderland: 1,31 euro per liter, terwijl de gemiddelde prijs in ons land dit jaar 1,45 euro per liter was.

2
Lees ook:
2 euro voor een liter benzine duur? Dat valt eigenlijk best mee

Prijs vaak lager dan adviesprijs

Multitankcard ziet wat leaserijders door heel Nederland voor hun brandstof moeten betalen. Zodoende konden ze uitrekenen waar in Nederland die kortingen het hoogst zijn.

De gemiddelde prijs ligt overigens onder de adviesprijs. Pomphouders kunnen namelijk korting geven op de adviesprijs. Langs de snelweg betaal je vaak wel de adviesprijs.

Benzineprijs
Lees ook:
Benzineprijs daalt: binnenkort weer op het oude niveau?

Duur uit in Utrecht en bij Schiphol

Op sommige plekken is brandstof veel duurder dan op andere. Zo betaal je relatief veel in de provincie Utrecht, omdat daar vrij veel locaties langs de snelweg liggen. Ook rond Schiphol is tanken duurder. Een verklaring is volgens directeur Patrick Roozeman van Multitankcard mogelijk dat daar huurauto's moeten worden volgetankt en dan wordt er minder naar de prijs gekeken.

Ook betaal je relatief veel voor brandstof op de Waddeneilanden, omdat het duurder is om benzine en diesel daar naartoe te vervoeren en omdat er relatief weinig concurrentie is, aldus Roozeman.

Massaal de grens over voor benzine: 'Wat je wel niet doet voor een paar euro'

01:33
Bron: RTL Z
Dit is een artikel van