Ga naar de inhoud
Van onze partner ANWB

Zo kun je geld verdienen met een uitstekende rijstijl

Beeld © Getty Images

Yes, een nieuwe auto! Nog even snel een autoverzekering afsluiten – en dan ben jij helemaal klaar om de weg op te gaan. Kies jij voor WA, WA+ of Allrisk?

Om je auto te verzekeren, kun je kiezen uit verschillende dekkingen: WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA+ (beperkt casco) en Allrisk (volledig casco). Wij leggen je samen met de ANWB Autoverzekering het verschil uit tussen deze dekkingen, zodat je straks precies weet welke dekking voor jou geschikt is. Let op: het verzekeren van je auto is verplicht. Je moet minstens WA-gedekt zijn om de weg op te mogen gaan.

WA verzekering

De WA-verzekering is een verzekering waarbij je, vergeleken met de andere opties, de minste dekking krijgt. Kies je voor een WA-verzekering, dan wordt enkel de schade gedekt die jij aan anderen toebrengt. Je kunt de WA-verzekering zien als een soort basisverzekering, die zorgt dat iedereen in Nederland is verzekerd voor schade die door schuld van de aansprakelijke automobilist wordt veroorzaakt.

WA+ verzekering

Vind je de dekking van de WA-verzekering te summier? Dan kun je ervoor kiezen om je autoverzekering uit te breiden met een WA+ (beperkt casco dekking) of Allrisk- (volledig casco dekking) verzekering. Een WA+-verzekering biedt naast de wettelijk verplichte dekking, ook dekking voor schade als gevolg van diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en een botsing met dieren. Schade die jijzelf veroorzaakt aan jouw auto is hierbij uitgesloten.

Allriskverzekering

Wil je zeker weten dat alle mogelijke schade aan jouw auto gedekt wordt? Kies dan voor een Allriskverzekering. Dit is aan te raden wanneer je een nieuwe auto koopt, of een auto die relatief duur is. Een Allriskverzekering dekt naast bovengenoemde punten ook schade die jijzelf veroorzaakt aan je auto. Denk aan schade die ontstaat door botsen, slippen, te water raken of een aanrijding die jijzelf hebt veroorzaakt.

Veilig Rijden verzekering

Het afsluiten van een autoverzekering kan flink in de kosten lopen. Daar heeft ANWB iets op bedacht: de Veilig Rijden Autoverzekering. Hiermee kun jij geld besparen met jouw uitstekende rijstijl. Rijd jij veilig en verantwoord? Dan verdien je tot wel 30% korting op je premie!

Hoe werkt het?

Nadat je de autoverzekering hebt afgesloten, download je de app en ontvang je van de ANWB een beacon die je in de auto legt. In de app zie je de feedback, tips en ook je rijscore die jou kan helpen je korting te vergroten. Ook bij de Veilig Rijden Autoverzekering kun je kiezen voor WA, WA+ of Allrisk.

Geld besparen op je autoverzekering

Ben jij een veilige rijder? Dan kan de Veilig Rijden Autoverzekering jou een hoop geld besparen. Je bent een veilige rijder als je je houdt aan de verkeersregels en je je rijgedrag goed aanpast aan verschillende omstandigheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gladheid op de weg.

Win-win

Met deze verzekering ben dus jij altijd verzekerd van een lage premie en zorgeloze ritjes in Nederland. Daarnaast worden de anonieme data die de app genereert ook ingezet om gemeentes en steden in Nederland veiliger te maken. Op basis van de data die de app genereert, kunnen aanpassingen gemaakt worden om bijvoorbeeld gevaarlijke verkeerspunten veiliger te maken. De Veilig Rijden Autoverzekering is dus niet alleen goed nieuws voor je portemonnee, maar ook voor de veiligheid van Nederland. Win-win!

Nieuwsgierig geworden naar de Veilig Rijden Autoverzekering van ANWB? Ga naar de website voor meer informatie of om ‘m meteen af te sluiten.

Ongelukjes
Lees ook:
Ongelukjes in huis: wat is verzekerd en wat niet?