Zoek op

Dit is de maandpremie voor 2022 bij jouw zorgverzekeraar

13 november 2021 13:23 Aangepast: 14 november 2021 11:01
De intensive care van het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Beeld © ANP Foto/HH

Alle nieuwe premies van de zorgverzekeringen voor 2022 zijn bekend. In deze online tool kun je opzoeken hoeveel meer (of minder) je gaat betalen bij je huidige zorgverzekeraar.

Bij de grote vier zorgverzekeraars gaat de premie van de populairste verzekeringen met 3 tot 8 euro omhoog. Daarmee komt de stijging iets hoger uit dan de 2,60 euro waarmee het kabinet op Prinsjesdag rekening hield.

Uitschieters dit jaar zijn Ditzo, waar de premie met 13,55 euro stijgt, en Besured, die het maandtarief met 11,17 euro verhoogt. Vier zorgverzekeraars verhogen hun premie met (bijna) 10 euro per maand: Zekur, VGZ, UMC en Univé.

Maandbedrag zorgverzekering verlaagd

Verlagers zijn er ook. Zo betaal je voor de basispolis van Salland volgend jaar 3 euro minder per maand. Zorg en Zekerheid verlaagt de maandpremie zelfs met 4,30 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zorgpremie drie tientjes omhoog in 2022, eigen risico blijft gelijk

Zilveren Kruis, met 3,6 miljoen verzekerden de grootste zorgverzekeraar van Nederland, verhoogt zijn maandelijkse premie met 3 euro, maakte het vrijdagochtend bekend. Bij VGZ gaat het om een stijging van 8,20 euro per maand, bij CZ 4,90 euro en bij Menzis 3,25 euro.

Goedkoopste van de grote jongens

Daarmee is Zilveren Kruis van de grote jongens nu de goedkoopste met 131,45 euro per maand, hoewel de verschillen klein zijn. Daarna volgen VGZ met 132,65 euro, Menzis met 133,25 euro en CZ met 134,50 euro per maand.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verzekeraars verhogen zorgpremies 2022 met enkele euro's per maand

Consumenten hebben tot en met 31 december de tijd om over te stappen van zorgverzekeraar. Opzeggen moet voor het einde van het jaar. Daarna moet er voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering zijn afgesloten.

Meer mensen switchten door corona

Vorig jaar zijn 1 miljoen mensen geswitcht van zorgverzekeraar. Dat komt neer op zo'n 6 procent van alle verzekerden, meldde Zorgverzekeraars Nederland. Door corona hadden meer mensen dan normaal zich verdiept in de voorwaarden van hun zorgpolis.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van