Olieprijzen hard gestegen

Het kan nóg hoger: adviesprijs benzine stijgt tot boven de 2,10 euro 

28 oktober 2021 13:20 Aangepast: 28 oktober 2021 13:24
Brandstofprijzen bij een tanksstation bij Zuidwolde, op 16 oktober 2021. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media

De Nederlandse benzineprijs is voor het eerst boven de 2,10 euro per liter uitgekomen. Dat is al meer dan 5 procent hoger dan begin deze maand toen voor het eerst meer dan 2 euro per liter moest worden afgerekend.

De gemiddelde adviesprijs voor een liter E10 (Euro95) steeg vandaag met 0,2 cent tot 2,101 euro, meldt consumentencollectief UnitedConsumers dat de brandstofprijzen volgt.

UnitedConsumers komt tot die prijs door de adviesprijzen van vijf grote oliemaatschappijen dagelijks te bekijken. Ook de adviesprijs van lpg ging omhoog. Een liter kost nu 1,131 euro. De adviesprijs voor een liter diesel bleef ongewijzigd op 1,760 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

2 euro voor een liter benzine duur? Dat valt eigenlijk best mee

De olieprijs is de laatste tijd hard gestegen. Het herstel van de wereldeconomie na de coronacrisis zorgde voor meer vraag naar de fossiele brandstof en dat leidde tot hogere prijzen.

De adviesprijs van de oliemaatschappijen wordt vrijwel alleen bij tankstations langs de snelweg gevraagd. Op andere plaatsen wordt benzine vaak goedkoper aangeboden omdat pomphouders daar minder kwijt zijn aan de huur van de grond. Dat kan tot meer dan 20 cent per liter benzine schelen.

Stijgende prijzen, volg alles over de energiecrisis

Stijgende prijzen, volg alles over de energiecrisis

De prijzen van gas en electriciteit zijn de afgelopen weken flink gestegen, en zullen de komende maanden nog verder stijgen. Volg hier al het nieuws rond de energiecrisis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van