Na ruzie over vrije uren

Terecht ontslag na bedreiging van leidinggevende met mes

28 oktober 2021 10:36 Aangepast: 28 oktober 2021 15:07
Een scheepswerf van IHC in Krimpen aan den IJssel. Beeld © ANP

Scheepswerf IHC Merwede heeft een medewerker terecht ontslagen wegens het bedreigen van zijn leidinggevende met een mes. De man ontkende en eiste 80.000 euro aan ontslagvergoedingen. Die hoeft de werf van de rechter niet te betalen.

De 59-jarige man werkte al dertien jaar bij scheepsbouwer IHC uit het Zuid-Hollandse Kinderdijk, maar werd eind 2019 ontslagen omdat hij een leidinggevende met een mes zou hebben bedreigd.

Een dag eerder was er onenigheid geweest tussen de werknemer en zijn leidinggevende, over de vraag of de man enkele uren vrij mocht wegens lichamelijke klachten als gevolg van een struikelpartij.

'Ik snijd je strot af'

Volgens de lezing van de leidinggevende kwam de man de ochtend daarop 'met uitpuilende ogen en schuim op de mond' verhaal halen, door zijn kantoortje binnen te lopen, een mes van ruim 20 centimeter uit zijn zak te halen en te zeggen: "Ik snijd je strot af." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontslag na uitmaken leidinggevende voor 'fucking dictator'

Daarop zou de leidinggevende hebben gezegd 'dat gaan we niet doen', en hem hebben gemaand het mes weg te doen. Vervolgens zou de man nog wat bedreigingen hebben geuit, maar uiteindelijk het kantoor hebben verlaten.

Ontslag op staande voet

De werknemer ontkende de bedreiging. Volgens hem was hij het kantoor binnengegaan omdat hij al jaren voelde dat zijn leidinggevende een hekel aan hem had, en hij wilde weten waarom. Ook zou hij de situatie van de dag ervoor hebben willen uitpraten. Zijn leidinggevende zou hem vervolgens hebben weggestuurd met het dreigement hem te zullen ontslaan.

Na interviews met collega’s die bevestigden dat de leidinggevende na het voorval bij hen geëmotioneerd en zwaar overstuur zijn verhaal had gedaan, geloofde het bedrijf dat de bedreiging had plaatsgevonden en ontsloeg het de man op staande voet.

Stelselmatig pesten

De werknemer nam daarmee geen genoegen en stapte naar de rechter. Uit een gisteren openbaar geworden uitspraak van het gerechtshof Den Haag blijkt dat hij de zaak bij de rechtbank in Rotterdam vorig jaar verloor, maar daarna in hoger beroep ging.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is de top-10 meest spraakmakende ontslagzaken in 2020

Volgens de werknemer zou zijn leidinggevende een aversie tegen hem hebben gehad en hem al jaren stelselmatig hebben gepest, gediscrimineerd, geschoffeerd en gekleineerd. Ook wees hij op de mogelijkheid dat de drie collega’s onder een hoedje speelden omdat IHC van hem af wilde.

Ten slotte wees hij erop dat het mes dat later op zijn werkplek werd aangetroffen nodig was voor het tijdens zijn werkzaamheden lossnijden van verpakkingen.

Aangifte politie

Daarmee wist de werknemer ook het hof niet te overtuigen. Mede op basis van de aangifte van de leidinggevende bij de politie en de verklaringen voor de rechtbank van de door hem ingelichte collega’s, gelooft ook het hof dat de bedreiging met het mes heeft plaatsgevonden.

Ook beschouwt het hof de bedreiging als een 'dringende reden' voor ontslag op staande voet. Dat betekent dat de werknemer geen recht heeft op een ontslagvergoeding of schadevergoedingen wegens onterecht ontslag.

Verder kan de man hoogstwaarschijnlijk fluiten naar een ww-uitkering en draait hij op voor zo'n 3000 euro aan juridische kosten van zijn voormalige werkgever.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van