Ga naar de inhoud
Bod niet te weigeren

Oerlemansjes verkopen villa in LA voor 60 miljoen aan The Weeknd

Het huis van de familie Oerlemans kijkt uit over de chique golfbaan van de Bel Air Country Club. Beeld © Getty Images

Reinout en Danielle Oerlemans hebben hun kapitale villa in Bel Air verkocht aan Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd. Volgens The Wall Street Journal telde de Canadese zanger 60 miljoen euro neer, waarmee het een van de grootste vastgoeddeals in Los Angeles is van dit jaar.

De Oerlemansjes zijn door de makelaar van Tesfaye persoonlijk benaderd, omdat het paleis precies aan zijn wensen voldeed. Omdat de Nederlanders eigenlijk helemaal niet van plan waren om hun stulpje te verkopen, hielden ze in eerste instantie de boot af. Maar toen de Canadees met een offer you can't refuse kwam, gingen ze overstag.

Het paleis van ruim 3000 vierkante meter staat op een dubbel zo groot perceel in een van de duurste buurten van Los Angeles. Vanuit de infinity pool kijk je uit over de prestigieuze Bel Air Country Club, waar mannen hun hoeden 'te allen tijde met de rand naar voren' moeten dragen en vrouwen 'alleen op dinsdag' in korte broek welkom zijn.

Vier jaar verbouwen

Er zijn negen slaapkamers en dito badkamers. Verder beschikt het huis over alle noodzakelijke extra's om het tijdens een lockdown wel even uit te kunnen houden: binnenzwembad, tennisbaan, spa met sauna, bioscoop, sportschool en muziekstudio. 

Het Nederlandse stel kocht het huis in 2015 voor 18 miljoen euro. Dat is overigens zonder de verbouwing, die door Danielle hoogstpersoonlijk werd geleid. In een interview met Het Parool vertelde de oud-wielrenster eind vorig jaar dat ze daar vier jaar mee zoet is geweest. "Daar was ik van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat mee in de weer."

Doordat ze hun woning de afgelopen zes jaar in waarde zagen verdriedubbelen, doen ze het een stuk beter dan de markt. Volgens de S&P/Case-Shiller CA-Los Angeles Home Price Index stegen de huizenprijzen in de omgeving in dezelfde periode met bijna 150 procent.

Bestemming onbekend

Hun vorige huis in Sunset Strip, hemelsbreed enkele kilometers naar het oosten, raakten ze aan de straatstenen niet kwijt. De oorspronkelijke vraagprijs van 20 miljoen euro werd niet gehaald, waarna ze de prijs met enkele miljoenen moesten verlagen. Twee jaar geleden verkochten ze ook al hun miljoenenvilla in Laren.

Waar de familie Oerlemans nu neerstrijkt, is niet bekend. Ze komen in ieder geval niet op straat te staan, want ze hebben nog een groot huis vlakbij het Vondelpark in Amsterdam, dat nu door Danielle op afstand wordt verbouwd.

Daarnaast bezit het stel nog eens vijftig panden in de hoofdstad, onthulde Het Parool enkele jaren geleden, waarover Danielle zich ontfermt. Daarmee behoren Reinout en Danielle Oerlemans tot de grootbezitters van Amsterdam.

De familie Oerlemans woont sinds 2014 in de Verenigde Staten, nadat Reinout zijn productiebedrijf Eyeworks verkocht voor 200 miljoen dollar aan Warner Bros. De verkoop leverde Oerlemans naar verluidt bijna 100 miljoen euro op. Sindsdien ontwikkelt hij formats voor de Amerikaanse markt. In 2018 veranderde Eyeworks USA zijn naam in 3 Ball Entertainment.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Dit is een artikel van