Stuivertje wisselen

Bernard Arnault haalt Jeff Bezos (even) in als rijkste persoon op aarde

30 juli 2021 18:18 Aangepast: 30 juli 2021 18:41
Bernard Arnault in zijn privéjet. Beeld © Marc Deville/Getty

Jeff Bezos is niet langer de rijkste persoon ter wereld. De oprichter van Amazon werd vrijdag voorbijgestreefd door Bernard Arnault, de baas van luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), nadat Bezos zijn vermogen met ruim 13 miljard dollar zag afnemen.

Dat blijkt uit de Billionair Index van zakenblad Forbes, dat de vermogens van 's werelds rijksten realtime bijhoudt. De hobby-astronaut moet het nu doen met een vermogen van 193,3 miljard dollar, zijn Franse collega-miljardair heeft met 194,4 miljard ruim een miljard meer te besteden.

Afgestraft op de beurs

Amazon werd vrijdag op de beurs hard afgestraft, nadat het webwinkelconcern eerder op de dag zijn kwartaalcijfers presenteerde. Die waren niet slecht, maar de mededeling dat het zijn vooruitzichten verlaagt, zorgde voor paniek onder beleggers. Bezos heeft een belang van ruim 10 procent in het bedrijf dat hij in 1994 oprichtte.

De Luxemburgse privacyboete van bijna 750 miljoen euro hielp ook niet mee. Amazon zou de strenge regels voor gegevensbescherming hebben overtreden bij de verzameling en het gebruik van persoonlijke gegevens. Amazon noemt de beschuldigingen ongegrond en gaat in beroep. Al met al daalde de beurskoers ruim 7 procent.

Stuivertje wisselen

Ook het vermogen van de Arnault daalde vrijdag met bijna 2 miljard dollar. Toch mag de Franse eigenaar van luxemerken Louis Vuitton, Dior en Fendi zich voorlopig de rijkste persoon ter wereld noemen. Omdat Forbes zich baseert op realtime koersinformatie kan het zo maar zijn dat Bezos de plaats van zijn Europese rivaal snel weer inneemt.

Arnault is al jaren de rijkste Europeaan. De 72-jarige Fransman nam in 1984 Financière Agache over, het moederbedrijf van Dior. Drie jaar later kocht hij zich in in LVMH, weer twee jaar later verwierf hij de complete controle. Sindsdien voegde hij verschillende merken aan zijn luxe-imperium toe, waaronder het Amerikaanse Tiffany.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van