Vaccin Badge

Vaccinatiebewijs geen issue bij datingapps, behalve bij Inner Circle

26 juni 2021 11:45 Aangepast: 26 juni 2021 12:31
Wachtrij bij de Jaarbeurs in Utrecht voor vaccinatie met het Janssen-vaccin, 25 juni 2021. Beeld © ANP

We kunnen weer volop daten, nu bijna alle coronamaatregelen verdwenen zijn. Datingsapps verwachten veel extra gebruikers. Of een potentiële date gevaccineerd is, is van ondergeschikt belang.

Van de vier grote datingapps die in Nederland gebruikt worden, heeft alleen Inner Circle een optie om aan te geven of je gevaccineerd bent. Binnenkort komt er een 'Vaccin Badge' in de app, laat oprichter David Vermeulen weten. 

Eigen keuze gebruikers

Concurrenten Parship en Happn hebben geen plannen voor een dergelijke optie. Dat geldt ook voor de Nederlandse app van Tinder, meldt een woordvoerder. Gebruikers zijn natuurlijk vrij om in hun profiel te vermelden dat ze zijn gevaccineerd, voegt zij toe. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Summer of love' in aankomst: flirten en seks, hoe moet dat ook alweer?

In de periode februari tot mei van dit jaar, is het aantal meldingen van 'vaccin' in Tinderprofielen wereldwijd met 200 procent gestegen, volgens cijfers uit een onderzoek in opdracht van de datingapp.

Weinig zorgen over corona

Minder dan een derde van de tinderaars wilde pas weer gaan daten als er een vaccin zou zijn, blijkt uit hetzelfde onderzoek. En ook onder gebruikers van Happn valt het wel mee met de zorgen over het virus. Meer dan de helft maakt het niet uit of hun date wel of geen vaccin heeft gehad. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Datingsite Relatieplanet kan concurrentie niet aan en stopt per 1 juli

De datingapps zien vooral groei. Parship bijvoorbeeld kreeg er in de afgelopen maanden flink wat gebruikers bij. En die groei zal ook de komende maanden nog wel aanhouden, verwacht de woordvoerder. "Als een soort Indian summer."

Singles vinden dat hun liefdesleven 'op pauze' heeft gestaan, vermoedt Happn. 

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van