Proeftijd niet vastgelegd

Anderhalve maand in dienst, vertrekpremie van 64.000 euro

16 juni 2021 10:44 Aangepast: 17 juni 2021 07:47
Geen schriftelijk proeftijdbeding, hoge vertrekpremie Beeld © ANP

Een werknemer die in totaal slechts zes weken voor een Rotterdams juristenkantoor werkte, krijgt een ontslagvergoeding van 64.000 euro mee. De werkgever had geen schriftelijke proeftijd vastgelegd.

De 47-jarige vrouw trad op 6 januari in dienst bij het Rotterdamse juristenkantoor StatEmpire. Als operationeel manager zou de vrouw de bedrijfsprocessen van het bedrijf verbeteren en de financiële administratie bijwerken.

De manager ging voorlopig aan de slag op basis van een mondelinge arbeidsovereenkomst, tegen een bruto maandsalaris van 8.640 euro. Later zou een schriftelijke overeenkomst worden opgesteld en getekend.

Bonje over arbeidsvoorwaarden

Eind februari kregen de partijen echter bonje over de arbeidsvoorwaarden. Het bedrijf bood een dienstverband van drie maanden aan, maar volgens de vrouw was een contract voor onbepaalde tijd afgesproken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is de top-10 meest spraakmakende ontslagzaken in 2020

Daarop zette het bedrijf de vrouw van de een op de andere dag op straat, zich daarbij beroepende op een proefperiode van twee maanden. "Oké dan stoppen we hier. Vaste aanstelling gaat het niet worden. (..) Vandaag was je laatste werkdag."

Op straat gezet

De werkneemster pikte dit niet, en stapte naar de rechter. Daar eiste zij haar werk niet terug, maar wel een trits hoge ontslagvergoedingen. Volgens haar had het bedrijf het dienstverband opgezegd in strijd met de wettelijke voorschriften, onder meer omdat er geen sprake was van een schriftelijk vastgelegde proeftijd.

Daarnaast zou het bedrijf een vervalste handtekening hebben gezet onder een arbeidsovereenkomst waarin wel een proeftijd stond, haar onder druk hebben gezet door te dreigen met ontslag en valse beloftes hebben gedaan waardoor zij ontslag had genomen bij haar vroegere werkgever.

Ontslagvergoeding 64.000 euro

Uit een onlangs openbaar geworden uitspraak blijkt dat de Rotterdamse kantonrechter de vrouw eerder deze maand grotendeels gelijk heeft gegeven.

Het bedrijf had de arbeidsovereenkomst inderdaad niet op deze manier mogen opzeggen, en handelde daardoor 'ernstig verwijtbaar'. Volgens de kantonrechter heeft de vrouw recht op ontslagvergoedingen, onder meer ter compensatie van haar inkomensschade, van in totaal ruim 64.000 euro.

Tevreden

Advocaat Sandra den Haan van de werkneemster zegt tevreden te zijn met de uitspraak. "Gezien het ontbreken van het proeftijdbeding had ik ook wel ingezet op winst." Hoewel niet de volledige geëiste ontslagvergoeding werd toegekend, wordt een hoger beroep niet overwogen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onterecht ontslagen? Dan heb je recht op een hogere vergoeding

In een gemailde verklaring stelt StatEmpire dat de manager werd ontslagen omdat de afgesproken verbeteringen niet werden bereikt. Het bedrijf ontkent valsheid in geschrifte bij het arbeidscontract, en stelt dat de vrouw al eerder ontslag had genomen bij haar voormalige werkgever.

"Hierdoor voelde StatEmpire er weinig voor om een hoge vergoeding te betalen bij ontslag. Wel zijn we het erover eens dat we de afspraken goed op papier hadden moeten zetten, en deze situatie moesten voorkomen", schrijft jurist Emir Aras van het bedrijf. "We beraden ons op hoger beroep."

In opspraak

Het is niet de eerste keer dat StatEmpire op een negatieve manier in het nieuws komt. Het bedrijf en daaronder vallende websites raakten afgelopen jaar regelmatig in opspraak, onder meer wegens onheldere informatie over prijzen en misleiding.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bestellers overheidsdocumenten bewust misleid via dubieuze websites

Zo verscheen StatEmpire in uitzendingen van Kassa en het online programma BOOS van Tim Hofman. In januari werd het bedrijf op de vingers getikt door toezichthouder ACM, en volgden Kamervragen over de dienstverlening van de onderneming.

Volgens het bedrijf, dat inmiddels actief is onder de naam Daedsman Juristen, was de nieuwe operationeel manager aangenomen om de problemen op te lossen, 'zodat er geen nieuwe klachten meer hoeven te ontstaan en het bedrijf haar diensten kan blijven aanbieden.'

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van