Ga naar de inhoud
Van onze partner Mercedes

Een limousine vermomd als elektrische bedrijfswagen

Dat de vooruitgang bij sommige automerken niet te stuiten is, blijkt wel uit de nieuwe EQV van Mercedes die nu op de markt komt. Deze luxe uitgevoerde bedrijfswagen lijkt in niets op de klusbus van weleer.

Rutger Middendorp van Bright heeft de mooiste baan van de wereld. Niet alleen gaat hij regelmatig op bezoek bij interessante ondernemers, ook maakt hij qua vervoer graag gebruik van de nieuwste auto’s en bedrijfswagens. Zoals in dit geval, voor een bezoek aan de Dutch Drone Gods, dronepiloten die in opdracht van klanten fraaie drone-beelden schieten.

Voor de gelegenheid pakt Rutger een Mercedes EQV voor een afspraak met de dronepiloten aan de Nederlandse kust. De EQV is een fraai vormgegeven bedrijfswagen met 150 pk onder de motorkap. De wagen rijdt elektrisch op een batterij van 100 kWh en scoort hoog in de lijstjes van autojournalisten en testrubrieken. 

Eigenlijk zijn er wel wat parallellen te trekken tussen de drones die vlak langs het gezicht van Rutger scheren en de auto die hij bespreekt: ze zijn beiden elektrisch en dus duurzaam, beide apparaten zijn een combinatie van bestaande en gloednieuwe, innovatieve technologie. En allebei leveren ze mooi plaatjes op. De drones met beelden vanuit de lucht, en de EQV van binnen en van buiten. Vooral het interieur laat de berijder in een klap vergeten in een 'bedrijfswagen' te zitten.

Rutger draait er dan ook niet omheen: hij heeft best wel een zwak voor deze auto. Met een WLTP-bereik van 356 kilometer, kom je prima de dag door. Voor zakelijk gebruikers die zowel duurzaam willen rijden als dat ze hechten aan een stukje presentatie, is de EQV de wagen die alle boxjes moeiteloos aantikt.

Bekijk de video.

Dit is een artikel van