Aldi komt pas op plek 4

Lidl is met huismerken de goedkoopste supermarkt

25 mei 2021 16:50 Aangepast: 25 mei 2021 18:02
Lidl laat Dirk, Vomar en Aldi achter zich. Beeld © ANP / Niels Wenstedt / HH

Als je bij het boodschappen doen huismerken koopt, dan kun je het best naar Lidl. Daar zijn de prijzen namelijk het laagst.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Daarmee is Lidl goedkoper dan Aldi, de andere bekende Duitse discounter.

Frappant is dat Aldi niet alleen Lidl, maar ook Dirk en de regionale supermarktketen Vomar moet laten voorgaan. Lidl was jarenlang samen met Aldi de goedkoopste met huismerken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Over paar jaar mogelijk alle regionale supermarkten overgenomen'

10 procent goedkoper dan gemiddeld

De prijzen van huismerken liggen bij Lidl 10 procent onder het gemiddelde, aldus de Consumentenbond. Het verschil met Dirk en Vomar is relatief klein, daar ben je 9 procent goedkoper uit. Aldi is 8 procent goedkoper dan gemiddeld.

Het meest betaal je als je huismerken koopt bij het Friese Poiesz, Spar en Coop. Daar betaal je respectievelijk 17 procent, 14 procent en 6 procent meer dan gemiddeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Overvol op markt voor online supers; kunnen ze wel winst maken?

Picnic is 1 procent duurder dan gemiddeld, net als Albert Heijn en Plus. Jumbo zit met huismerken precies rond het gemiddelde.

A-merken 45 procent duurder

Voor de prijsvergelijking kocht de Consumentenbond bij in totaal 15 ketens 125 producten van huismerken. Huismerken zijn nog altijd wel goedkoper dan A-merken, aldus de Consumentenbond. Dat verschil loopt ook op.

Zo waren A-merken vorig jaar maar liefst 45 procent duurder dan huismerken. In 2014 was dat nog 'maar' 24 procent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van