Wel baan kwijt

Onterecht ontslag na handgemeen in Tilburgse frietfabriek

25 mei 2021 12:04 Aangepast: 25 mei 2021 13:48
Bij de productie van diepvriesfriet kunnen de gemoederen hoog oplopen. Beeld © ANP

Aardappelverwerker Agristo uit Tilburg had een werknemer die in een handgemeen met een collega verzeild raakte, niet op staande voet mogen ontslaan. De werkgever moet hem ruim 5000 euro aan ontslagvergoedingen betalen.

De vergoedingen pakken niet hoger uit, mede omdat een handgemeen op de werkvloer volgens de kantonrechter in Tilburg 'zeker geen acceptabele manier van communiceren' is.

Handgemeen

De 42-jarige man werkte al bijna twee jaar als inpakker voor Agristo, dat diepvriesfriet maakt. Afgelopen november ging het echter mis.

Tijdens de avonddienst kreeg de werknemer ruzie met een collega over de uitvoer van werkzaamheden. De ploegenleider zei dat ze het samen maar moesten oplossen, en vertrok. Over wat er daarna gebeurde, verschillen de meningen.

'Doodmaken'

Volgens de man zelf zou hij zijn collega op rustige toon hebben aangesproken, waarop hij door hem zou zijn geslagen. Volgens de collega was de man echter boos en schreeuwend op hem afgekomen, maar zouden er geen klappen zijn gevallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontslag voor bekende Coolblue-installateur die keel collega dichtkneep

Volgens een aanwezige uitzendkracht, die ook over het incident werd gehoord, verliep de ruzie veel heviger. Hij verklaarde dat de mannen tegen elkaar schreeuwden, elkaars jassen vastgrepen en elkaar sloegen. Ook zouden zij hebben geschreeuwd dat ze elkaar dood zouden maken, en elkaar buiten zouden opwachten om de ruzie voort te zetten.

Ontslag op staande voet

Een ploegchef moest eraan te pas komen om de kemphanen uiteen te halen. Na de werknemers een dag later te hebben gehoord, ontsloeg Agristo de man op staande voet. Volgens het bedrijf had hij de collega door het handgemeen op de werkvloer met machines ernstig in gevaar gebracht.

De werknemer stapte echter naar de rechter om te protesteren tegen zijn ontslag. Daarbij stelde hij nog eens dat hij niet zou hebben geslagen, en dat het hele incident hooguit 3 minuten had geduurd.

Niet acceptabel

In een recent openbaar geworden uitspraak benadrukt de kantonrechter in Tilburg dat 'een handgemeen zeker geen acceptabele manier van communiceren is' en op de werkvloer zeker een reden voor ontslag kan zijn. Maar in dit geval oordeelt de rechter dat ontslag een te zware straf is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is de top-10 meest spraakmakende ontslagzaken in 2020

Volgens de kantonrechter wist de frietfabriek niet aan te tonen dat de werknemer zich schuldig had gemaakt aan mishandeling. Evenmin was er sprake van fysiek letsel of schade. Voor een zo vergaande maatregel als ontslag op staande voet, had de werkgever niet alleen mogen afgaan op de verklaring van de uitzendkracht.

Ook zelf verwijtbaar

Daarom moet Agristo de man een vergoeding van 3.100 euro voor een onregelmatig ontslag betalen, en daarbovenop een transitievergoeding van 2.200 euro. Ook draait de werkgever op voor ruim duizend euro aan juridische kosten van de man.

De ontslagvergoedingen vallen ruim de helft lager uit dan door de ex-werknemer geëist. Bovendien heeft hij geen recht op de door hem geëiste extra schadevergoeding van ruim 9000 euro. De kantonrechter geloofde niet dat hij zijn collega rustig had benaderd, en vond dat hij daarom zelf een 'verwijtbaar aandeel' in het handgemeen had gehad.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van