Ga naar de inhoud
Hollands glorie

Jeff Bezos laat luxejacht bouwen door Nederlands bedrijf

Jeff Bezos Beeld © AFP

Jeff Bezos, de rijkste man op aarde, heeft het Nederlandse Oceanco ingeschakeld om voor hem een jacht te bouwen met een lengte van 127 meter. Daar komt nog een kleiner schip met een helikopterplatform bij.

Dat schrijft Bloomberg dat zich baseert op passages uit het boek 'Amazon Unbound', van Brad Stone.

Jacht ontbrak nog

Hoewel schepen bij uitstek een speeltje zijn van de rijken der aarde had Bezos nog geen schip van zichzelf, maar verbleef hij wel op de jachten van rijke vrienden. Die kan hij straks op stand op de koffie vragen, want het driemastschip wordt naar verwachting 'een van de mooiste zeiljachten die er bestaan'.

Andere details over het jacht zijn niet bekend, zelfs niet onder kenners in de luxebotenwereld. Het tweede kleinere schip met helikopterplatform bezoekt Bezos ongetwijfeld met zijn vriendin Lauren Sanchez, die naast journalist ook helikopterpiloot is en vlieglessen aan haar vriend geeft.

Amazon-oprichter
Lees ook:
Amazon-oprichter Jeff Bezos stopt als ceo, wil andere dingen doen

Prijskaartje onbekend

Onduidelijk is wat de twee schepen die Bezos besteld heeft gaan kosten of hoe Oceanco uit Alblasserdam aan de opdracht komt. Het bedrijf wil zelfs niet bevestigen dat ze Bezos als klant heeft.

"Het is ons beleid om nooit iets te zeggen over onze klanten vanwege hun privacy", zegt een woordvoerder van het Nederlandse bedrijf tegen RTL Z. Zeker is wel dat Bezos diep in de buidel zal moeten tasten. In de regel kost een superjacht zeker een miljoen euro per strekkende meter, maar dat kan ook nog een stuk meer zijn.

Vrije tijd

Bezos heeft vanaf het najaar in ieder geval een stuk meer vrije tijd om van zijn schuitje te gaan genieten. Dan stopt hij namelijk als ceo van Amazon. Die baan 'neemt al je tijd in beslag', zei hij eerder. 

Overigens blijft hij nog wel in beeld bij het bedrijf dat hij zelf heeft opgericht. Bezos wordt executive chair of the board. Die functie is vergelijkbaar met een voorzitter van de raad van commissarissen.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Hollands trots in Monaco: dit is onze superjachtindustrie

01:56