Ga naar de inhoud
Per ongeluk

​​​​​​​Geen salaris voor werknemer die verkeerd lichaam cremeerde

Beeld © ANP

Uitvaartorganisatie Yarden hoeft een ontslagen medewerker die in Heerlen een verkeerde overledene cremeerde voorlopig geen salaris te betalen.

Eerder deze maand werd bekend dat Yarden eind januari een medewerker op staande voet ontsloeg, omdat hij per ongeluk een verkeerd lichaam had gecremeerd. De man stelde dat dit niet zijn verantwoordelijkheid was, en stapte naar de rechter om zijn ontslag aan te vechten.

Onderbezetting

Volgens de 'ovenist' die al sinds 2012 bij Yarden werkte, zouden identificatiekenmerken op de formulieren en de kist met elkaar hebben gecorrespondeerd en lag de fout dus niet bij hem.

Dat de voorgeschreven controle door een tweede medewerker niet had plaatsgevonden schreef hij toe aan de coronadrukte en onderbezetting. Volgens hem zou dat vaker voorkomen.

Verkeerd
Lees ook:
Verkeerd lichaam gecremeerd in Heerlen, medewerker ontslagen

Vooruitlopend op een uitspraak over het ontslag op staande voet, eiste de werknemer bij de kantonrechter alvast dat zijn salaris en achterstallig loon zou worden uitbetaald.

Lezingen lopen uiteen

Die eis is vandaag afgewezen. Volgens de kantonrechter in Maastricht lopen de lezingen van de uitvaartorganisatie en de medewerker zo ver uiteen, dat zonder aanvullend onderzoek in een bodemprocedure niet kan worden beoordeeld wie gelijk heeft.

Omdat voorlopig nog niet vaststaat of de werknemer onterecht is ontslagen, kan hij voorlopig fluiten naar zijn loon.