Conflict geëscaleerd

Bakker mag bezorger ontslaan die geen mondkapje wilde dragen

10 maart 2021 11:58 Aangepast: 10 maart 2021 14:12
Beeld © ANP

Een banketbakkerij uit Bilthoven heeft een bezorger ontslagen omdat hij weigerde een mondkapje te dragen. De rechter gaat akkoord met het ontslag, maar de bakkerij moet de man wel ruim 30.000 euro betalen.

Dat blijkt uit een onlangs openbaar geworden uitspraak van de kantonrechter in Utrecht.

Mondkapjes dragen

De 59-jarige taartjesbezorger werkte ruim zes jaar bij de ambachtelijke bakker, voor een bruto uurloon van 10,58 euro. Vorig jaar raakten de arbeidsverhoudingen echter verstoord, nadat zijn werkgever het personeel vlak voor zijn vakantie in een appje opdroeg mondkapjes te gaan dragen.

De bezorger bleef echter zonder mondkapje werken, en kwam daarover in aanvaring met enkele collega's. Volgens de man hinderde een mondkapje hem bij zijn werk, en kon hij makkelijk afstand bewaren.

Loonbetaling gestaakt

Daarmee was zijn werkgever het niet eens. Bij diens terugkeer van vakantie werd de bezorger geschorst en zijn loon stopgezet, zolang hij geen mondkapje wilde dragen. Toen de bezorger dat bleef weigeren, werd hem de toegang tot het werk ontzegd en een ontslagprocedure gestart.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is de top-10 meest spraakmakende ontslagzaken in 2020

De man pikte dat echter niet, en stapte naar de rechter. In januari oordeelde de voorzieningenrechter al dat werkgever het loon van de man mocht stopzetten, en hem de toegang tot het werk mocht weigeren zolang hij geen mondkapje wilde dragen.

Ontslag goedgekeurd

Nu blijkt dat de kantonrechter vorige week in de ontslagzaak heeft bepaald dat de bakkerij de man ook op straat mag zetten. Opmerkelijk is wel dat de man het ontslag uiteindelijk niet rechtstreeks te wijten heeft aan zijn weigering de mondkapjes te dragen.

De kantonrechter vindt dat beide partijen het anders hadden moeten aanpakken. Zo noemt de rechter het 'onhandige communicatie', dat de werkgever zijn personeel vlak voor zijn vakantie in een app opdroeg mondkapjes te dragen. Daarbij wijst de kantonrechter erop dat het nut van mondkapjes destijds nog ter discussie stond.

Escalatie conflict

Aan de andere kant had de werknemer zijn baas hierover kunnen appen of bellen, en had hij geen ruzie moeten maken met collega's. Ten slotte had de werkgever na terugkomst van vakantie niet direct de confrontatie moeten zoeken door de loonbetaling te staken, waardoor de zaak escaleerde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mag mijn baas mij verplichten om een mondkapje op te doen?

Bovendien vindt de kantonrechter dat de bakkerij te weinig deed om de arbeidsverhoudingen te herstellen, toen de werknemer na de uitspraak van de voorzieningenrechter in januari beloofde om wél een mondkapje te gaan dragen.

Sterker nog, de werkgever zorgde ervoor dat de zaak nog verder escaleerde door de man een onredelijk beëindigingsvoorstel te doen.

Ontslagvergoedingen

Dat de ambachtelijke bakkerij de bezorger toch mag ontslaan, komt omdat de arbeidsverhouding volgens de kantonrechter door de ontwikkelingen 'onherstelbaar beschadigd' is. Vanwege het verwijtbaar gedrag van de werkgever krijgt de man ontslagvergoedingen van in totaal bijna 6000 euro mee.

Maar de appel wordt nog iets zuurder voor de werkgever. Tijdens de rechtszaken bleek namelijk dat de bakkerij de man een te laag salaris betaalde. Het bedrijf had de man moeten inschalen als chauffeur, in plaats van als bezorger. Daarom heeft de man nu ook recht op ruim 25.000 euro aan achterstallig salaris.

RTL Z First Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Z First nieuwsbrief

Wil jij elke ochtend als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt op economisch gebied? Schrijf je dan nu in voor de Z First nieuwsbrief

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van