Geen vaste reiskostenvergoeding meer

Thuiswerkende ambtenaar gaat er tientjes op achteruit

03 december 2020 17:13
Beeld © archiefbeeld ANP

Het salaris van veel ambtenaren zal vanaf januari een paar tientjes lager liggen door het wegvallen van de vaste reiskostenvergoeding. Ook andere werknemers met zo'n vergoeding kunnen er netto op achteruit gaan.

De vaste thuiswerkvergoeding is per 1 januari hoogstwaarschijnlijk niet meer onderdeel van de coronamaatregelen en een aparte, onbelaste thuiswerkvergoeding is er nog niet. 

Terugval

Een ambtenaar met een modaal inkomen van zo'n 2800 euro bruto, profiteert in 2021 van de dalende loonheffing (onderdeel van het Belastingplan 2021). Maar die ambtenaar werkt waarschijnlijk nog maar één dag op kantoor in plaats van vijf. Daarom wordt de reiskostenvergoeding aangepast. 

In plaats van een vast bedrag per maand, declareert hij of zij de daadwerkelijke reisbewegingen, die tegen 0,19 cent per kilometer worden vergoed. Een reiskostenvergoeding van 135 euro kan daardoor terugvallen naar 30 euro. Blijft de ambtenaar wel - aantoonbaar - vijf dagen op kantoor werken, dan gaat de verlaging niet op.

Geen loonbelasting

HR-dienstverlener Visma Raet maakte de berekening. Per 1 januari loopt de uitzondering af die nu geldt voor reiskostenvergoedingen. Normaal mogen die niet onbelast worden uitbetaald als niet daadwerkelijk gereisd wordt.

Vanwege de coronamaatregelen werken veel mensen thuis en zitten veel bedrijven in de problemen. Daarom heeft het kabinet besloten dat werkgevers in ieder geval tot het einde van het jaar de reiskostenvergoeding mogen doorbetalen zonder er loonbelasting over te heffen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thuiswerken blijft, dus willen werkgevers af van de reiskostenvergoeding

Thuiswerkkosten

Op zich is het logisch dat in 2021 de vaste vergoeding wegvalt, zegt Joke van der Velpen, kennismanager wet- en regelgeving bij Visma Raet. "Je maakt de reiskosten immers ook niet meer. Alleen: lang niet iedereen realiseert zich dat dit bedrag gaat wegvallen."

Ze denkt dat veel mensen, het kabinet incluis, er vanuit is gegaan dat het massale thuiswerken iets tijdelijks zou zijn en dat er daarom een uitzondering kwam. "Maar back to business zit er niet in, we gaan voorlopig niet meer naar kantoor. Ik denk dat werkgevers steeds meer gaan kiezen voor vergoeding op basis van reisbewegingen."

Geen groot strijdpunt

Werkgeversorganisatie AWVN pleit vanwege het vele thuiswerken voor een 'waar je werkt' budget. "Er moet een nieuwe regeling worden bedacht waarbij mensen worden betaald op basis van de plek waar ze werken", zegt woordvoerder Jannes van der Velde. "De verwachting is inmiddels dat twee dagen per week thuis werken de norm wordt."

Hij verwacht niet dat een nieuwe, hybride vorm van deze onkostenvergoeding een groot strijdpunt gaat zijn binnen bedrijven. "Het kan bijvoorbeeld in een cao of een bedrijfsreglement worden vastgelegd. ANWB heeft onlangs al zoiets gedaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thuiswerken kost je zo'n 2 euro per dag – en wie moet dat betalen?

Doet Financiën moeilijk?

De discussie over een thuiswerkvergoeding wordt breed gevoerd, ziet Van der Velpen. "Niet alleen voor ambtenaren, maar voor de hele BV Nederland. Maar een thuiswerktoeslag mag een werkgever nu nog niet belastingvrij vergoeden."

Van der Velden denkt dat het ministerie van Financiën niet zo heel moeilijk zal doen over het onbelast maken van een thuiswerkvergoeding, Van der Velp denkt daar anders over.

Heel andere dimensie

"Als een werkgever nog veel vrije ruimte over heeft in de werkkostenregeling, kan het daaruit. Maar als je die ruimte niet hebt, zou ik het risico niet nemen. Veel mensen doen een beetje lacherig over die 2 euro per dag, maar je zult er maar een naheffing over krijgen als je 2000 mensen in dienst hebt."

Administratief moeten werkgevers echt iets met die kostenregeling, vindt ze. "Het was een heel simpele arbeidsvoorwaarde voor ze, maar door corona heeft het nu een heel andere dimensie."

Niet in dezelfde adem te noemen

Het ministerie van Financiën laat desgevraagd weten dat een onbelaste thuiswerkvergoeding momenteel geen onderwerp van gesprek is. "Dat is iets waar werkgevers en werknemers onderling over moeten overleggen", zegt woordvoerder Remco Rous. 

"Het grote verschil is dat de reiskostenvergoeding al een bestaande regeling is. Een thuiswerkvergoeding wordt er vaak in één adem mee genoemd, maar zo simpel ligt het niet."

Ook Rous wijst op de werkkostenregeling als mogelijkheid voor werkgevers om werknemers tegemoet te komen in de kosten van het thuiswerken. Dat kan tot een maximum van 1,7 procent over loonsommen tot 400.000 euro. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van