Nu nummer 4 in de wereld

Elon Musk rijker dan Mark Zuckerberg: bezit ruim 110 miljard

17 november 2020 16:07 Aangepast: 17 november 2020 16:47
Elon Musk Beeld © Getty

De forse koerssprong van Tesla zorgt dat oprichter en grootaandeelhouder Elon Musk nóg rijker wordt, zelfs rijker dan Mark Zuckerberg van Facebook.

Volgens de Bloomberg Billionaires Index was het vermogen van Musk gisteren nog 102 miljard dollar (86 miljard euro), ietsje minder dan de 106 miljard van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Nu is het vermogen van de Tesla-ceo gestegen naar 114 miljard dollar.

Gisteravond werd echter bekend dat Tesla wordt opgenomen in de toonaangevende Amerikaanse beursindex S&P 500.  Daardoor stond de koers in de voorbeurshandel zo'n 13 procent hoger.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeff Bezos moet 21 miljoen per dag uitgeven als hij zijn geld wil opmaken

Stuivertje wisselen met Zuckerberg

Musk heeft een belang van ongeveer 20 procent in Tesla, dus hij profiteert mee van de koersstijging. Zijn vermogen zal stijgen met zo'n 10 miljard dollar en daarmee schuift hij één plekje op in de ranglijst van rijkste personen in de wereld.

Mark Zuckerberg, de grote man achter Facebook, wordt dan door Musk gedegradeerd tot de nummer vier in de wereld.

Mooi jaar

Het is in financieel opzicht een meer dan uitstekend jaar voor Musk. De koers van Tesla stond aan het begin van het jaar nog op 83,67 dollar, gisteren was dat al 408 dollar. Later vandaag opent Tesla in de VS waarschijnlijk op circa 450 dollar.

Het ging ook al goed met het aandeel Tesla voordat de opname in de S&P 500 bekend werd. Toen steeg de waarde van het bedrijf al met 307 miljard dollar.

Musk heeft ook een belang in ruimtevaartbedrijf SpaceX. Dit jaar werd hij volgens de Bloomberg Billionaire Index 75 miljard rijker, inclusief de koersstijging van Tesla van vandaag komt daar nog zo'n 10 miljard dollar bij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van