Meer geld nodig

Vakbonden willen bonus voor thuiswerken

30 september 2020 12:27 Aangepast: 30 september 2020 12:44
Thuiswerken is als nieuwe collega erg ingewikkeld. Beeld © ANP

Werkgevers moeten de portemonnee trekken voor een thuiswerkvergoeding. Daarvoor pleiten de twee grootste vakbonden van ons land, FNV en CNV. Nu thuiswerken misschien wel voor lange tijd de norm wordt hebben werkenden recht op compensatie, vinden de bonden.

Denk aan een vergoeding voor een goede bureaustoel, koffie en toiletpapier: zaken die je normaal gesproken hebt op kantoor. 

Thuiswerkbonus

Mensen die voor de rijksoverheid werken krijgen al zo’n thuiswerkbonus. Dat heeft de vakbond afgesproken met de werkgever. Ambtenaren krijgen voor de periode maart tot het einde van dit jaar 363 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Meer loon in crisistijd? Onderhandelingen taaier, maar meer geld is niet onmogelijk

De bonden hopen in andere cao-onderhandelingen iets soortgelijks af te spreken, bevestigt Jolanda van Zwieten van CNV berichtgeving van Nu.nl.

Twee euro per dag

Eerder becijferde het Nibud dat thuiswerken zo’n 2 euro per thuiswerkdag kost. Bij een vijfdaagse werkweek is een werknemer maandelijks ruim 40 euro extra kwijt.

Op jaarbasis gaat het volgens het instituut al gauw om 440 euro. Daarin zijn de besparingen op bijvoorbeeld reiskosten en reistijd niet meegenomen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Unicum in cao: thuiswerkvergoeding voor ambtenaren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van