Nieuwe cao

Betaalde sabbatical en recht op onbereikbaarheid voor Aegon-personeel

18 september 2020 19:51 Aangepast: 18 september 2020 20:00
Het personeel van Aegon krijgt recht op een deels betaalde sabbatical. Beeld © ANP

Je bent vrij, maar de baas belt of stuurt een appje. Neem je op? Medewerkers van verzekeraar Aegon hoeven niet meer te twijfelen: in hun nieuwe cao staat een ’recht op onbereikbaarheid’. Ook krijgen ze onbeperkt vakantiedagen en mogen ze betaald twee maanden op sabbatical.

Tijdens de coronacrisis heeft de verzekeraar ingezien hoe belangrijk de werk-privébalans van zijn werknemers is. 

Ceo Maarten Edixhoven van Aegon Nederland verklaart in een persbericht dat hij wil zorgen dat medewerkers ook in de toekomst flexibel kunnen werken en dat de personeelsregelingen daarvoor 'op orde moeten zijn'.

Miniatuurvoorbeeld
Meer lezen

Aegon heeft het zwaar: nieuwe baas gooit bedrijf op de schop

Onbereikbaar buiten werktijd

Aegon sloot deze week een nieuwe cao met de vakbonden en daar staan een paar opvallende nieuwe voorwaarden in. Om de werk-privébalans van medewerkers te verbeteren, krijgen zij onder meer het recht op onbereikbaarheid buiten werktijden.

Edixhoven: "Tijdens de coronacrisis hebben we gezien dat onze werknemers zelf het beste weten wat een goede balans voor hen is. Maar we hebben ook gezien dat thuis meer de werkvloer is geworden. Daarom bieden we onze mensen nu ook het recht om onbereikbaar te zijn op de momenten dat je vrij bent."

Onbeperkte vakantiedagen

Het bedrijf begint ook een proef met onbeperkt verlof. Vanaf volgend jaar is er geen vast aantal vakantiedagen meer. De werknemers bepalen in overleg met hun leidinggevende hoeveel verlof ze nodig hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Experiment onbeperkte vakantiedagen geslaagd: 'Gaat heel goed'

Betaald tijdens sabbatical

Daarnaast mogen ze iedere zeven jaar een deels betaalde sabbatical opnemen. Ze krijgen de eerste maand 70 procent van hun loon en de tweede maand de helft. Hun pensioenopbouw loopt bovendien voor 100 procent door. Daarna hebben ze de mogelijkheid om nog eens vier maanden onbetaald weg te blijven.

De cao loopt tot 1 juli 2022. Hij is trouwens nog niet definitief: de leden van de vakbonden moeten er nog over stemmen.

Miniatuurvoorbeeld
Meer lezen

Een tussenpensioen of sabbatical nemen: zo spaar je daarvoor

Steeds vaker onbeperkt verlof

Er is steeds meer aandacht voor een betere balans tussen werk en privé in cao's, constateerde werkgeversorganisatie AWVN in een analyse van 2019.

Net als Aegon, bieden meer werkgevers ongelimiteerd vakantiedagen als secundaire arbeidsvoorwaarde. Een voorbeeld is techbedrijf Bynder, waar de medewerkers inmiddels al drie jaar met succes onbeperkt vakantiedagen mogen opnemen.

Sinds vorig jaar staat onbeperkt verlof ook in de cao van ING. En bij Philips hebben werknemers sinds 2019 het zogenaamde 'welzijnsverlof'. Dat is een betaalde aaneengesloten verlofperiode van maximaal vijf weken die iedere Philips-werknemer elke vijf jaar kan opnemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van