5 procent erbij

FNV laat algemene looneis los: alleen harde eis voor enkele sectoren

14 september 2020 14:37 Aangepast: 14 september 2020 14:40
Een actievoerder van FNV wil meer loon voor zorgmedewerkers. Beeld © ANP

Op de dag voor Prinsjesdag heeft de grootste vakbond, FNV, traditioneel zijn looneis voor volgend jaar bekendgemaakt. Anders dan andere jaren is er geen algemene looneis voor alle cao's uitgerold.

Alleen voor sectoren die juist door corona goed draaien, zoals de supermarkten, distributiecentra, voedingsmiddelenindustrie, doe-het-zelfzaken en de pakketpost, zal FNV voor volgend jaar weer 5 procent loonsverhoging eisen en een minimumloon van 14 euro per uur.

Ook in de zorg, welzijn en het onderwijs wil de bond gewoon vasthouden aan de oude looneis en de ondergrens van 14 euro.

In juni zei de vakbond al dat de algemene eis voor dit jaar werd losgelaten en dat geldt dus ook voor volgend jaar. Dat heeft alles te maken met de coronacrisis en hoe de economie er nu voorstaat. De afgelopen jaren eiste FNV nog een loonsverhoging van 5 procent in alle cao's, overigens pakte dat in de praktijk aanzienlijk lager uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook;

FNV laat looneis los voor bedrijven in nood door coronacrisis

'Lessen trekken uit de crisis'

"Sociaal uit de crisis betekent óók dat we lessen moeten gaan trekken uit de crisis: de vitale sectoren verdienen veel meer waardering en zijn jaren achtergebleven", schrijft coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid Zakaria Boufangacha van FNV.

"Het minimumloon, waar met name veel jongeren en vrouwen het mee moeten doen, moet flink omhoog. Daarnaast hebben de vitale sectoren te maken met krapte. Zorg voor aantrekkelijker werk en betere waardering, dan wordt het ook makkelijker om mensen daar aan het werk te krijgen."

Ontslagen voorkomen

Bij bedrijven waar het een stuk minder goed gaat, zal de bond dus niet inzetten op en substantiële loonsverhoging. De focus ligt dan op het maken afspraken om ontslagen te voorkomen. Denk aan arbeidsduurverkorting, zogenoemde generatiepacten en regelingen om oudere werknemers eerder met pensioen te laten gaan.

Een generatiepact zorgt ervoor dat oudere werknemers minder kunnen gaan werken en dat daardoor jongeren aan de bak kunnen. Meestal gaat een oudere dan 20 procent minder werken en krijgt slechts 10 procent minder loon.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van