Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Life

Hoe date je een miljonair?

09 oktober 2015 19:32 Aangepast: 29 december 2016 16:46
Beeld © ANP

Pepper, Relatieplanet, E-matching, Lexa, Tinder en Parship; de datingsites en apps buitelen over elkaar heen. Maar hoe vind je een miljonair? RTL Z Today zocht het uit.

Online dating is big business. Er worden miljoenen verdiend in de economie van de liefde. En steeds meer datingsites richten zich op specifieke doelgroepen, zoals de hoger opgeleiden. Of de rijken.

Er wordt steeds meer in de doelgroep gedatet, zegt Mirjam van den Broeke van Quote. "Vooral vrouwen zoeken naar een partner met een gelijk opleidingsniveau. En voor mannen is dat minder van belang."

Mismatch
De meeste rijke mannen zoeken naar een jongere vrouw, dus op een bepaald moment zijn de wat oudere exemplaren uit de gratie. Een man van 45 kiest dan eerder voor een tien jaar jongere partner dan één van dezelfde leeftijd.

Helaas zoeken vrouwen in de 30 graag een hoogopgeleide man waarmee ze kunnen settelen, maar die worden door hun mannelijk leeftijdsgenoten genegeerd omdat ze liever voor een vriendin van in de 20 gaan als trophy wife. Er is dus een mismatch, maar daar springen relatiebemiddelingsbureaus handig op in. 

Datingbureaus
Wie zich wil aanmelden, kan zich er niet vanaf maken met een paar vragenlijstjes, legt Maarten Passtoors uit van Prosperity Partner. "We matchen onze klanten aan de hand van profielen en voeren veel gesprekken. Daarnaast bezoeken we ze thuis, praten we met hun kinderen, exen of familieleden. Pas als dat profiel helder is, kun je ook het zoekproces ingaan."

Wil je dat zo'n bureau voor je aan de slag gaat, dan ben je al snel een paar duizend euro verder. Bij sommige bedrijven betaal je 7000 euro om je in te schrijven, dan nog eens 9000 euro extra voor een advertentie, zegt Van den Broeke. Heb je succes? Dan betaal je nog eens 10.000 euro.

Gratis alternatief
Geen zin om zoveel geld neer te leggen? Ga dan de kroeg in! Van den Broeke tipt de Blauwe Engel op de Zuidas als je op zoek bent naar een partner van een groot kantoor. Ga je liever voor een voetballer? Ga dan naar Palladium. In Le Garage scoor je misschien wel een vastgoedmiljonair.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van