Meer dan voor scheiding

Amazon-ceo Bezos bezit als eerste meer dan 200 miljard dollar

27 augustus 2020 12:30 Aangepast: 27 augustus 2020 16:23
Bezos dankt de stijging van zijn vermogen aan de koersexplosie van Amazon. Beeld © Getty

Jeff Bezos, de oprichter, topman en grootaandeelhouder van Amazon, heeft een vermogen van 205 miljard dollar (175 miljard euro). Hij is de eerste persoon die meer dan 200 miljard dollar heeft.

Bezos profiteert van de enorme koerssprong van het aandeel Amazon. Dit jaar steeg de koers al met 86 procent. Bezos heeft 11,1 procent van de aandelen van Amazon.

Amazon is nu ruim 1,7 biljoen dollar (ruim 1400 miljard euro) waard. Daarmee is het na Apple het meest waardevolle bedrijf van de VS. Wereldwijd gezien moet het verder alleen nog het Saoedische olieconcern Saudi Aramco laten voorgaan, dat nu net iets meer waard is dan Amazon.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amazon-baas Bezos in één dag 10 miljard dollar rijker

Scheiding

Bezos heeft nu een vermogen van 205 miljard dollar, blijkt uit gegevens van Forbes. Eerder was hij al de eerste persoon die meer dan 150 miljard dollar bezat.

Vorig jaar scheidden Bezos en zijn vrouw Mackenzie. Bij die duurste scheiding ooit nam zij genoegen met een kwart van de aandelen van Amazon. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ex-vrouw Amazon-baas Bezos schenkt helft miljardenbezit aan goed doel

Verlies door scheiding ingehaald

Die scheiding zorgde er voor dat Bezos zijn eerste plek op de ranglijst van rijkste personen moest afstaan aan Bill Gates, de oprichter van Microsoft. Sindsdien steeg de koers van Amazon gigantisch.

Daardoor is Bezos nu weer wereldwijd de nummer één. Hij heeft ook het materiële verlies van zijn scheiding weer ingelopen. Ten tijde van de scheiding was Bezos goed voor zo'n 157 miljard dollar.

Als Bezos niet was gescheiden dan zou zijn vermogen nu 273 miljard dollar hebben bedragen, aardig richting de 300 miljard dollar dus. Wie weet wat er nog in het vat zit voor Bezos. De koers van Amazon verdubbelde immers de afgelopen twaalf maanden bijna.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amazon brengt slimme armband met emotiescan uit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van