Ga naar de inhoud
Personal finance

'Hoekstra bereid hypotheekrenteaftrek verder te beperken'

De hypotheekrenteaftrek ligt al langer onder vuur.

Minister Wopke Hoekstra dringt erop aan dat de hypotheekrenteaftrek verder wordt teruggebracht. Dit hangt samen met de hervormingen die ons land moet aanbieden in ruil voor EU-steun.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD). Hoekstra zou zo'n 6,5 miljard steun claimen van het Europees Herstelfonds, dat in totaal 750 miljard groot is. Het fonds moet het herstel van de economie na de coronacrisis een zetje geven.

Het kabinet en de coalitie worstelen echter met de hervormingen die Nederland moet aanbieden in ruil voor steun, aldus het FD. Hoekstra zou inzetten op verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek en de maximale hypotheek, maar de VVD zou dat geen goed idee vinden.

 

Bierviltje
Lees ook:
Bierviltje ambtenaren: afschaffen hypotheekrenteaftrek levert meer welvaart op

'Schulden te hoog'

Volgens de Europese Commissie zijn de schulden van huishoudens in Nederland te hoog als gevolg van de fiscale prikkel van de hypotheekrenteaftrek.

Landen die steun krijgen uit het Europees herstelfonds moeten hun economie hervormen. Premier Rutte was daar een groot voorstander van. Nu krijgt Nederland echter zelf met die eis te maken.

Helft
Lees ook:
Helft meer hypotheekaanvragen, meer starters kopen een huis