Invloed corona op huizenprijs

Huiseigenaar krijgt er weer zin in: optimisme over huizenprijzen

06 augustus 2020 10:44 Aangepast: 06 augustus 2020 10:45
Beeld © ANP

Huiseigenaren zijn weer wat optimistischer gestemd. Veel minder mensen met een eigen huis verwachten dat de huizenprijzen gaan dalen als gevolg van de coronacrisis dan eerder dit jaar het geval was.

Ook maken minder huizenbezitters zich zorgen over hun financiële situatie. Nog maar 2 procent van hen denkt de hypotheek op een gegeven moment niet meer te kunnen betalen. 

Sentiment

Dat zijn de opvallendste conclusies uit een peiling van de Vereniging Eigen Huis (VEH) onder de leden. De VEH peilt om de zoveel tijd het sentiment onder huizenbezitters, naar aanleiding van de coronacrisis.

 

Afgelopen maand was nog geen kwart van de huiseigenaren bezorgd over prijsdalingen op de koopwoningmarkt. In april en mei was dat nog 50 procent.

Nog maar een derde van alle huizenbezitters verwacht minder vraag naar een koophuis. Aan het begin van de coronacrisis was dat nog 72 procent.

Miniatuurvoorbeeld
Opinie

Meer lenen voor een huis? Klinkt sympathiek, maar het helpt starters niet

De coronacrisis was in juli voor 18 procent reden om een verhuizing uit te stellen. Dat is nog altijd best een hoog percentage, maar in juni was dat nog 29 procent. 

Aanbod

Dat kan iets zeggen over het aanbod op de koopwoningmarkt. Als mensen hun verhuizing uitstellen komen er minder bestaande koophuizen op de markt. Dat maakt een huis vinden ingewikkelder voor mensen die zoeken.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van