Verpleegkundigen gezocht

Herstel coronadip zet door: opnieuw meer vacatures

05 augustus 2020 06:40 Aangepast: 05 augustus 2020 06:58
Medewerkers van een ziekenhuis. Beeld © ANP

Het aantal vacatures in het Nederlandse bedrijfsleven is afgelopen maand verder aangetrokken. Vooral naar timmerlieden, verkopers en verpleegkundigen bestond veel vraag bij werkgevers, meldt vacaturesite Indeed.

Het aantal nieuwe vacatures, oftewel vacatures die in de afgelopen zeven dagen geplaatst zijn, overtreft zelfs die van een jaar geleden. In juni was ook al sprake van herstel na een forse afname in de voorgaande maanden als gevolg van de coronacrisis.

Dat herstel is overigens relatief, want op de peildatum (31 juli) waren er nog steeds 29 procent minder vacatures dan een jaar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bodem banenmarkt lijkt bereikt na forse daling door coronacrisis

'Eerste stap voorwaarts'

"Het herstel op de vacaturemarkt zet verder door", constateert Arjan Vissers, manager verantwoordelijk voor strategie bij Indeed Benelux. "De zwaarst getroffen sectoren blijven door de coronamaatregelen nog steeds achter als het gaat om het aantrekken van nieuwe werknemers, maar de eerste stap voorwaarts is gemaakt."

Er zijn daarnaast meer vacatures vanwege de vakantieperiode en omdat veel mensen in Nederland op vakantie gaan. "Waar we normaal gesproken vacatures in de zomerperiode iets zien afnemen, zijn werkgevers nu juist weer werknemers aan het werven nadat ze noodgedwongen afgeremd werden", aldus Vissers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van