Oranje gebied

Vakantie in coronagebied kan je twee weken loon kosten: 'Bewust risico genomen'

31 juli 2020 16:53 Aangepast: 31 juli 2020 17:23
Beeld © Getty

Toen je vertrok was het nog geel, maar bij terugkeer is het oranje. Wat te doen met medewerkers die terugkeren uit risicovolle gebieden, waar het coronavirus onverwacht is opgelaaid en het reisadvies is aangepast? Het kabinet worstelt met maatregelen. Bij gebrek aan richtlijnen moeten werkgevers zelf een aanpak verzinnen. Zo kan je vakantie je zomaar een half maandsalaris kosten.

Net nu mensen weer mondjesmaat de werkvloer op mogen laait het coronavirus her en der weer op, ook op vakantieplekken in Zuid-Europa die populair zijn onder Nederlanders. Wat kan je werkgever van je vragen, als je terugkeert uit een coronabrandhaard?

Bedrijven worstelen met die vraag. De overheid vraagt mensen die terugkomen uit gebieden met een oranje reisadvies ('alleen noodzakelijke reizen'), zoals Zweden, Ierland en Kroatië, om twee weken in quarantaine te blijven.

"Werk je in een winkel, of een fabriek en je kunt niet fysiek aanwezig zijn: dan hoeft jouw werkgever over die twee weken geen loon te betalen."

Kost vrije dagen

"Wij volgen het overheidsbeleid", zegt Arjan van Dijk namens U-OV, het moederbedrijf van onder meer vervoermaatschappij Qbuzz. Dat betekent in dit geval dat reizen naar 'oranje landen' op eigen risico is. Van Dijk: "Het moment dat je dan dus niet meteen weer aan het werk kan na je vakantie of vast komt te zitten stopt loondoorbetaling in salaris of kost het je vrije dagen."

Dat geldt ook voor pensioenuitvoerder APG. Wie iets oploopt tijdens de vakantie, of als iemand vast komt te zitten vanwege een lockdown, zal onbetaald verlof op moeten nemen voor de dagen dat iemand op het werk had moeten zijn, laat woordvoerder Dick Kors van APG telefonisch weten. Kors zit in het crisisteam bij de pensioenuitvoerder, dat helpt bij het opstellen van interne richtlijnen.

Geen recht op loon

Mensen die naar een oranje gebied zijn gegaan hebben bewust een risico genomen en hebben daardoor inderdaad geen recht op loondoorbetaling, legt arbeidsjurist Pascal Besselink van juridisch dienstverlener DAS uit.

"Tenzij je wel thuis kunt werken, dan is er niks aan de hand. Maar werk je in een winkel, of een fabriek en je kunt niet fysiek aanwezig zijn: dan hoeft jouw werkgever over die twee weken geen loon te betalen", aldus Besselink.

Het is anders voor mensen die in een land zijn geweest dat 'van kleur verschiet', zoals Besselink het noemt. Dan heb je immers geen bewust risico genomen. "Dan is goed te verdedigen dat je wel recht hebt op loon als je niet kunt werken." Al zijn er nog geen rechtszaken over dit soort kwesties geweest, nuanceert hij.

De werkgevers die RTL Z sprak geven ook aan coulant te zijn, bij van kleur veranderende gebieden.

Vakantiedagen opnemen

Wie geconfronteerd wordt met een loonstop door thuisquarantaine kan wel zelf kiezen om dan twee weken verlof op te nemen, om toch zijn of haar 'gewone' salaris overgemaakt te krijgen. Een werkgever kan dat echter niet verplichten. "Vakantiedagen kunnen alleen opgenomen worden op verzoek van de werknemer", geeft Besselink aan.

Veel bedrijven adviseren hun werknemers om hoe dan ook verlof op te nemen dit jaar. Zo ook bij energiebedrijf Eneco. "Het is ook gewoon belangrijk om vrij te zijn", zegt woordvoerder Edwin van der Haar. "Het is toch inspannend werk nu, met veel vergaderingen via video. Minimaal twee aaneengesloten weken verlof is in 2020 wel de bedoeling."

Werklaptop mee

Wellicht een zinnig en goedbedoeld advies, maar over vakantie kun je als werkgever dus niets verplichten, aldus Besselink. Je kunt ook geen bestemmingen verbieden.

APG vraagt medewerkers wel te overleggen over de vakantiebestemming. "Als je naar een land gaat waar code oranje geldt, dan adviseren we wel om een werklaptop mee te nemen, want dan kun je in ieder geval daar werken, als het nodig is", vertelt Marloes Sengers, directeur Personeelszaken bij APG.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo dichtte hr-directeur Marloes Sengers de loonkloof bij APG

Veilige en gezonde werkplek

Overleg mag wel. Sterker nog, een werkgever is dat verplicht te doen nu. Besselink: "Op het moment dat een werknemer het in zijn hoofd haalt om zonder overleg naar oranje gebied af te reizen en hij komt terug en besmet collega's op de werkvloer. Dan zou je daar zelfs aansprakelijk voor kunnen worden gesteld, als werkgever", zegt hij. "Die moet immers zorgen voor een veilige en gezonde werkplek."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van