Online bezichtiging

Iers privé-eiland verkocht voor 5,5 miljoen, koper zag alleen de video

20 juli 2020 11:31 Aangepast: 20 juli 2020 14:16
Op het eiland staan in totaal zeven huizen. Beeld © Montague Real Estate

Als je rust wilt en misschien niet het gevaar wilt lopen besmet te raken met het coronavirus, dan koop je toch gewoon je eigen eiland? Horse Island bij Ierland kreeg onlangs voor 5,5 miljoen euro een nieuwe eigenaar.

Voor dat bedrag heeft de nieuwe eigenaar een eiland van ruim 63 hectare, meldt de Amerikaanse zakennieuwszender CNBC

Je hebt dus lekker de ruimte om een wandelingetje te maken of te mountainbiken. Voor de zonaanbidders zijn er zelfs drie zandstrandjes, waar soms zelfs zeehonden liggen. Ook is er een tennisbaan.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Te koop: 2 privé-eilanden met uitzicht op New York City

Keuze uit zeven gebouwen

In totaal heb je de keuze uit zeven gebouwen op het eiland om in te overnachten. Het grootste gebouw heeft zes slaapkamers en is meer dan 400 vierkante meter groot. Vanuit de woonkamer heb je er uitzicht op zee.

Opvallend is dat de nieuwe eigenaar het eiland niet zelf heeft gezien voor de koop, alleen via een video. Blijkbaar was die overtuigend genoeg.

Uitzicht vanaf het grootste huis op zee. Uitzicht vanaf het grootste huis op zee.

Eigen pier en heli-platform

Ierland staat weliswaar niet bepaald bekend om het goede klimaat, maar dankzij de warme Golfstroom is het er in de zomer gemiddeld toch een graad of vijftien. En van mei tot en met september is het bijna twee van de drie dagen droog.

Om er te komen kun je uiteraard met de boot, er is een aparte pier om aan te leggen. Ook is er een platform waar je helikopter kan landen.

Verschillende eigenaren

Op het eiland woonden ooit 137 mensen, die vooral in kopermijnen werkten. In 1965 verlieten de laatste bewoners het eiland, dat in 1980 werd gekocht door een Duitser, fitness-ondernemer Gert Kölbel. Hij renoveerde het eiland. 

In 2007 kwam het in handen van de huidige verkopers, die er in eerste instantie 6,75 miljoen euro voor hoopten te krijgen. Na ruim een jaar géén biedingen, besloten de eigenaren in februari te zakken met de prijs, met de deal als uitkomst.

Een guest house op Horse Island. Een guest house op Horse Island.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van