Paradijs

Op afstand werken? Tropisch eiland Barbados nodigt je uit

10 juli 2020 15:12 Aangepast: 27 juli 2020 13:21
Het is goed toeven op Barbados. Beeld © ANP

Thuiswerken wil nog weleens een droevige aangelegenheid zijn, in een klein kamertje ergens weggestopt in een rijtjeshuis. Dat kan beter, denkt ook de premier van het Caribische eiland Barbados.

De regering van het land werkt daarom aan de mogelijkheid voor bezoekers om een jaar lang vanaf het tropische eiland te werken. Daarvoor zou je dan een speciaal visum krijgen: de Barbados Welcome Stamp.

Daardoor kunnen mensen naar het eiland komen komen en 'vanuit hier werken (…), zodat ze niet in hun eigen landen hoeven te blijven', aldus premier Mia Amor Mottley.

De 'thuiswerkers' zouden gedurende het jaar ook periodes in hun eigen land kunnen verblijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze Nederlander zit in lockdown op een tropisch eiland: 'Mag niet weg'

Toeristen lokken

De regering hoopt dat het voorstel ervoor zorgt dat er meer buitenlanders naar het eiland komen, voor een langere periode.

Normaal drijft de economie van het land voor een groot deel op vakantiegangers die vaak maar kort blijven, maar door alle reisrestricties en quarantainemaatregelen is dat op zijn gat komen te liggen.

Tijdsverschil

Vanaf komende zondag worden commerciële vluchten hervat naar het eiland, na een tijdje stil te hebben gelegen.

Barbados is een eiland in het Caribisch gebied, dat onderdeel uitmaakt van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen, en vooral bekend staat om zijn paradijselijke stranden. Als je baas ernaar vraagt: het tijdverschil is slechts een uur of zes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van