Krot achter keurige gevel

Drie ton voor authentieke bouwval (in een geliefde wijk, dat wel)

16 juni 2020 15:48 Aangepast: 16 juni 2020 15:55
Op het eerste gezicht een fijne tussenwoning aan de Utrechtse Bloemstraat. Beeld © Funda/VeldhuizenKoot

Funda is voer voor pareltjes. Of het nou om bizar ingerichte woningen gaat, of om onoogljke architectuur. En soms betaalt iemand tonnen voor... ja, voor wat precies?

Neem dit huis aan de Bloemstraat in Utrecht. Op het oog een keurige gevel voor een tussenwoning uit 1910 op een geliefde plek. 

Niet begaanbaar

De foto's vertellen een heel ander verhaal. Het huis is uitgewoond, verouderd en de tuin is verwaarloosd. Er zit geen keuken in en geen badkamer. De bergzolder is niet begaanbaar en het hele dak moet worden vernieuwd.

Toch werd er tot voor kort wel in gewoond, zegt verkopend makelaar Robert Veldhuizen. Het is het enige dat hij kwijt wil over de geschiedenis van de woning, omdat de erfgenamen een notaris hebben gevolmachtigd om het te verkopen.

Fantastische locatie

Op Funda staat de woning nog onder bod, maar de makelaar vertelt dat het huis inmiddels is verkocht. Is de woning voor de vraagprijs van 289.000 euro weggegaan?

Veldhuizen: "Laat ik het zo zeggen: onze inschatting qua vraagprijs was goed. Maar alles moet gedaan worden, zo is er maar één elektragroep. De plek is wel fantastisch, je zit dicht bij de Maliebaan, het Wilhelminapark, de winkels op de Nachtegaalstraat."

Nergens rekening mee houden

Hoeveel het kost om de woning weer bewoonbaar te maken, durft hij niet te zeggen. "Maar er is zeker geen sprake van kapitaalvernietiging; dat je bijvoorbeeld een goede keuken eruit sloopt omdat die niet naar je smaak is."

Juist zo'n bouwvallig huis kan makkelijker zijn om te verbouwen, vindt hij. "Alles moet er toch uit, je hoeft nergens omheen te werken. Een aannemer hoeft ook nergens rekening mee te houden, dus die is er ook sneller doorheen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van