Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Vliegvakantie

Versoepeling reisadvies: Transavia gaat naar meer landen vliegen

03 juni 2020 20:36 Aangepast: 03 juni 2020 22:13
De inhoud van een Boeing van Transavia. Beeld © Transavia

Luchtvaartmaatschappij Transavia gaat vanaf 18 juni naar twintig extra bestemmingen vliegen. Onder meer Frankrijk, IJsland, Griekenland en Italië worden dan ook weer aangevlogen. Daarvoor neemt de maatschappij wel extra maatregelen. Ook gaat Transavia weer vliegen vanaf Rotterdam en Eindhoven.

Vanaf donderdag vliegt Transavia alleen nog naar een vijftal bestemmingen in Spanje en Portugal. Daar komen Italië, Griekenland, Frankrijk, Slovenië, Kroatië, Servië en IJsland bij. Transavia hoopt, als de versoepelingen doorgaan en er geen nieuwe restricties komen, dat er eind juni 175 vluchten per week kunnen worden uitgevoerd.

Versoepelingen in Europa

Deze bestemmingen zijn gekozen omdat het er volgens Transavia op lijkt dat hier op korte termijn voldoende versoepelingen worden doorgevoerd. Waarom Transavia kiest voor 18 juni en niet voor 15 juni kon de woordvoerder niet zeggen.

Maandag 15 juni is namelijk voor het Europees toerisme een belangrijke dag. Veel landen voeren dan versoepelingen door. Ook Nederland verlaagt het reisadvies van oranje naar geel voor de meeste Europese landen. Wel worden reizen naar Zweden en het Verenigd Koninkrijk dan nog afgeraden, maakte premier Rutte woensdagavond bekend.

Rotterdam en Eindhoven

Vanaf 18 juni wordt een deel van de vluchten ook weer uitgevoerd vanaf de vliegvelden Eindhoven en Rotterdam. Transavia waarschuwt overigens dat de frequentie naar de bestemmingen lager is dan oorspronkelijk de bedoeling was. Daardoor zullen nog steeds veel vluchten geannuleerd worden.

Mondkapjes verplicht

Wie vanaf donderdag vliegt met Transavia moet een mondkapjes dragen in het toestel. Die regel geldt niet voor kinderen onder de 13. Daarnaast zijn alle toestellen voorzien van speciale HEPA-filters. Volgens de maatschappij is daardoor de kans op besmetting laag.

Bij zusterbedrijf KLM zijn mondkapjes al weken verplicht. Dat de maatschappij streng is, blijkt wel uit het feit dat een toestel deze week vlak voor het opstijgen terugkeerde naar de gate, toen bleek dat iemand weigerde een mondkapje te dragen. De bewuste passagier deed de mondbescherming vlak voor het opstijgen van het toestel af, bevestigt KLM na berichtgeving van NH Nieuws.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van