Life

Terug naar kantoor? Stel hier jouw vragen

25 mei 2020 15:52 Aangepast: 27 mei 2020 16:09
Beeld © Getty

Het wordt langzamerhand weer drukker op kantoor. Nu de coronamaatregelen stap voor stap worden versoepeld, keert ook het kantoorpersoneel weer terug naar de werkvloer. Dat blijkt uit locatiegegevens van smartphonegebruikers, die Google heeft geanalyseerd.

Er zijn nog altijd veel minder mensen op de zaak dan in februari, maar op 15 mei was het de drukste dag sinds half maart. Toen werden de scholen gesloten en riep het kabinet mensen op zoveel mogelijk vanuit huis te werken.

Terug naar kantoor

Dat is nog altijd het mantra van Rutte: "Werk thuis, waar mogelijk." Toch blijken de mogelijkheden van het thuiswerken voor veel mensen nu tot het maximale opgerekt. 

Maar hoe ga je weer coronaproof aan het werk op kantoor? Net als bijvoorbeeld de horeca, of winkels hebben ook kantoren de afgelopen tijd nagedacht over 'contactbeperkende maatregelen', zoals eenrichtingsverkeer of betere ventilatie

Stel jouw vragen

Toch worstelen werkgevers en werknemers met de terugkeer naar kantoor. Want wat is veilig? Wat is werkbaar? En wat zijn je rechten als je eigenlijk niet durft, maar je werkgever toch vindt dat je moet komen?

In een speciale live-uitzending op RTL Z beantwoorden we jouw vragen over de terugkeer naar de werkvloer. Heb je een vraag? Stel hem hieronder. 

We gaan er zoveel mogelijk beantwoorden in de RTL Z Special 'Terug naar kantoor(?)'. Komende donderdag 28 mei om 19.50 uur op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van