Personal finance

Ouderen vaker opgelicht tijdens coronacrisis: 'Geef uw pinpas maar, dan doe ik boodschappen'

18 april 2020 16:37 Aangepast: 18 april 2020 16:55
Beeld © Getty Images

De coronacrisis maakt ouderen extra kwetsbaar voor financieel misbruik. Dat stelt ABN Amro dat verschillende signalen kreeg over activiteiten van oplichters. De bejaarden die nu de deur niet uit kunnen of durven, geven hun pinpas en pincode makkelijker mee aan andere mensen die aanbieden om boodschappen voor hen te doen.

"Het is natuurlijk heel aardig dat mensen aanbieden om boodschappen te doen, maar het is erg onverstandig  om zomaar je pinpas mee te geven of iemand toegang tot je bankrekening te geven", vertelt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. "Criminelen zien helaas hun kans schoon om mensen die vanwege het coronavirus nog meer aan huis gebonden zijn, zoals ouderen, geld afhandig te maken."

Seniorenlijn

Volgens de bank hebben de senioren die onzeker zijn behoefte aan iemand die ze kunnen bellen voor advies over het regelen van de dagelijkse bankzaken.  De bank komt daarom maandag met een speciale Seniorenlijn, die wordt bemand met financiële zorgcoaches.

"Via deze lijn willen we senioren weerbaar maken en ervoor zorgen dat zij ook in deze moeilijke tijd veilig blijven," zo zegt Nery Anderson, Directeur Retail Dagelijkse Bankzaken van ABN AMRO.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van