Carrière

Personeel eruit? Trainee Bas krijgt dankzij collega's juist een contract

16 april 2020 17:03 Aangepast: 17 april 2020 11:35
Bas Zierikzee (l) en Chyara van Ham (r). Beeld © Eigen foto

De coronacrisis zou bij het internetmarketingsbedrijf IQ Leads in Alphen aan den Rijn zonder twijfel leiden tot het gedwongen vertrek van een waardevolle collega. Maar directeur Chyara Van Ham (29) bedacht een list. Die tot haar eigen verbazing nog lukte ook, vertelt zij in een interview met RTL Z.

"We zijn een klein bedrijf van een man of tien. We helpen klanten met hun webshop. Het ging goed, hartstikke goed. Ik heb in november 2 extra mensen aangenomen en in december nog een. In maart zakte de business in. Klanten zetten bestaande trajecten on hold; nieuwe opdrachten zijn er nauwelijks."

- Jullie moesten bezuinigen?

"Ja, 30 procent minder werk is 30 procent minder inkomsten. Bas (28) is trainee en zijn contract loopt deze maand af. Hij heeft tijdens zijn stage heel veel extra meters gelopen. In een andere tijd had ik hem onmiddellijk in dienst genomen, maar daar kon met de economische ellende van nu geen sprake van zijn."

- Wat zouden zijn de kansen op de arbeidsmarkt nu zijn?

"Slecht. Wij krijgen veel zzp'ers met ervaring die zich aanbieden. Bas is een relatief 'oude' stagiair zónder ervaring. Die zijn nu zo goed als kansloos."

- Wat was je plan?

"We werken met een klein team. Ik weet, het is een cliché, maar we zijn toch een soort familie. We sporten samen, borrelen samen, er heerst echt een groepsgevoel. Ik zag die crisis komen en dacht: als het kan wil ik iedereen binnen boord houden. Bas was de enige die daar niet voor in aanmerking kwam. Ik kon hem financieel geen nieuw écht contract aanbieden."

- Op wat voor contract werkte hij?

"Hij werkt als trainee voor een minimum fee. Dat is 800 euro, niet meer dan een stagevergoeding."

- Geen contract voor hem dus. En toen?

"Als directeur zou ik hem het slechte nieuws moeten gaan vertellen en hem een arbeidsmarkt op sturen waarvan we wisten dat ie daar zonder ervaring niet aan de bak zou komen. Ik kon het niet."

Chyara van Ham (r) met collega's vóór corona. Chyara van Ham (r) met collega's vóór corona.

"Hoe zou ik Bas binnen kunnen houden zonder dat mijn arbeidskosten hoger werden? Toen bedacht ik het idiote plan om aan iedereen binnen het bedrijf te vragen of ze een stukje van hun salaris zouden willen afstaan aan Bas."

- Dat moet je maar durven vragen?

"Doodeng vond ik het. Maar de eerste aan wie ik het vroeg reageerde zo goed, dat ik het de volgende ook durfde te vragen. En de volgende en de volgende ook. Het blijkt dat we met negen mensen, inclusief ikzelf, het minimumloon voor Bas bij elkaar hebben. We kunnen hem nu de komende drie maanden voor 4 dagen per week aan het werk houden."

- Maar er is minder werk. Doen jullie dit puur voor hem?

"Ja, op dit moment wel. Maar Bas is een zeer waardevolle collega en we werken er hard aan om meer opdrachten binnen te slepen. Er zijn heel veel goede ideeën en ik ga er echt vanuit dat het een overbruggingsperiode is. We moeten er ooit weer vol tegenaan en dan hebben we Bas hard nodig."

- Kon je hem niet behouden met de hulp van de overheid?

"Wij maken gebruik van de NOW-regeling, maar die compenseert onze inkomstenderving niet. De regeling is van toepassing op het behoud van bestaande contracten en niet op het aannemen van nieuwe mensen. Wat in het geval van Bas officieel natuurlijk het geval is."

- Wat hebben jouw mensen ingeleverd?

"De bedragen variëren van 100 tot 300 euro. Ik heb geen bedragen gevraagd. Mensen hebben naar eigen keuze gegeven. Ik ben enorm trots op deze club, want het is geen gemakkelijke tijd om een deel van je salaris in te leveren voor een ander. Als dat al gemakkelijk is. Mensen hebben hypotheken en andere financiële verplichtingen."

- Hoe reageerde Bas op deze actie?

"Ik heb hem gisteren gebeld met het goede nieuws. Hij was heel emotioneel. Perplex. Hij zei: "Ik zag de bui al hangen, want ook ik zag het werk afnemen. Ik hield met alles rekening, maar niet met dit."

Vanmorgen hadden we een Zoom-gesprek met elkaar en er is hier en daar best wel een traantje gelaten."

- Het legt ook een druk op zijn schouders?

"Ja, een enorme druk. Maar we gaan er met veel grappen mee om. Zo van: als we weer met z'n allen de kroeg in gaan, is wel duidelijk wie er de komende tijd de rondjes betaald…

Nou ja, voordat het zover is krijgen we zeker nog een moeilijke tijd. Maar het ondernemen moet wel mensenwerk blijven. Natuurlijk zal er bij bedrijven gesneden moeten worden. Maar soms liggen de oplossingen dichterbij dan je denkt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aantal faillissementen neemt toe, één op de vijf bedrijven in gevarenzone

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van