Personal finance

Rood staan wordt goedkoper door coronacrisis

03 april 2020 19:31 Aangepast: 04 april 2020 08:48
Beeld © ANP

De drie grootste banken van Nederland verlagen de rente die ze rekenen wanneer mensen rood staan. Dat doen ze vanwege de coronacrisis. Het gaat om Rabobank, ING en ABN AMRO.

Bij Rabobank en ABN AMRO is de verlaging al ingegaan. ING zet de stap 'zo snel mogelijk'.

Rabo-klanten betaalden tot voor kort een rente van 12,9 procent per jaar als ze rood staan. Dat wordt nu 9,9 procent. Een woordvoerster van de bank laat weten dat dit een van de manieren is waarop klanten wat meer financiële ruimte kan worden geboden.

Rente op alle rekeningen gelijk

Bij ABN AMRO kost rood staan op de rekening waarop het salaris binnenkomt al 9,9 procent. Voor andere rekeningen kon rood staan worden aangevraagd maar kostte dat 12,9 procent per jaar. Die tarieven worden nu gelijkgetrokken.

Een woordvoerster van ABN AMRO bevestigt dat die stap genomen is vanwege de coronacrisis. "In deze lastige omstandigheden willen we onze klanten helpen waar we kunnen."

Systemen aanpassen

ING laat weten ook besloten te hebben de tarieven van 12,9 procent naar 9,9 procent te zetten gedurende de crisis. Wanneer dat precies in gaat, kon een woordvoerster nog niet zeggen. "Daar zullen wat systemen voor aangepast moeten worden, maar in ieder geval op korte termijn."

SNS Bank verlaagt de tarieven ook, van 11 procent naar 9 procent. Die verlaging gaat volgende week in, maar heeft niets met de crisis te maken. De bank trekt zijn rente voor rood staan gelijk met die van zusterbanken ASN Bank en Regiobank.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van